Kuopion eläinpuisto avasi uudistuneena

Kuopiossa pääsee tänä kesänä ihastelemaan kotieläimiä useammassa paikassa. Kuopion alueella eläinpuistotoimintaa on myös esimerkiksi Tahkolla toimivalla Tahko-Farmilla. Kuva: Stiina Väänänen

Eläinpuisto aukeaa pian myös Rauhalahteen.

Vehmasmäessä vietettiin viime viikonloppuna uudistuneen Kuopion eläinpuiston avajaisia. Eläinpuisto siirtyi uusien yrittäjien, Outi Parviaisen ja Miia Tukiaisen omistukseen jo loppuvuodesta 2016, mutta viime kesän toimintaa pyöritti vuokralla vielä edellinen yrittäjä.

ELÄINPUISTO on vuoden sisään kokenut ison uudistuksen. Aluetta on uudistettu lähes 300 000 eurolla. Yrittäjien mukaan investoinneissa on painotettu eläinten hyvinvointia ja eri lajeille tyypillisten olosuhteiden varmistamista.
– Lähes kaikki eläinten aitaukset ja tilat on tehty täysin uusiksi. Entinen päärakennus on remontoitu kahvilaksi. Syksyllä se on tarkoitus antaa vuokrakäyttöön, jolloin sitä voi vuokrata esimerkiksi perhejuhliin ja yrityskäyttöön, Parviainen kertoo.

ELÄINPUISTOON on tullut myös uusia asukkaita. Puistossa on yli 30 eri eläinlajia, muun muassa kaneja, vuohia, kanoja, lehmiä, poroja ja alpakoita.
– Osan eläimistä, kuten alpakat ja minipossun ostimme entiseltä yrittäjältä. Osa eläimistä on meillä ylläpidossa kesän ajan ja ne palautetaan takaisin talveksi. Isoin osa eläimistä on kuitenkin meidän omia.

YRITTÄJIEN tavoitteena on tehdä eläinpuistosta Kuopion alueen suosituin perhematkailukohde. Tälle kesälle eläinpuistoon odotetaan yli 30 000 kävijää. Eläinpuiston järjestämät lasten päiväleirit ovat jo loppuunmyytyjä.

KUOPION eläinpuiston entinen yrittäjä, Henri Mömmö, siirtyy Rauhalahteen avattavan eläinpuiston yrittäjäksi. Rakennustyöt ovat hyvällä mallilla ja uuden eläinpuiston avajaisia vietetään 22. kesäkuuta.
Myös Rauhalahden Eläinpuistoon tulee perinteisiä kotieläimiä, kuten kanoja, kalkkunoita, vuohia, lampaita, possuja, aasi ja poni.
– Idea Rauhalahden Eläinpuistosta syntyi, kun Suomi Camping Oy osti Rauhalahden liiketoiminnan ja alkoi kehittää aluetta. Koko Rauhalahden alue kehittyy nyt kovaa tahtia. Uskon kyllä että alueen vetovoima kasvaa entisestään, Mömmö sanoo.

MOLEMPIEN eläinpuistojen yrittäjät uskovat, että molemmille puistoille riittää kesällä kävijöitä.