Kuopion kaupunki palkkasi kesäsomettajan

Puhelin on Niko Viklundin tärkeä työväline. Hän kuvaa puhelimella ja kameralla sisältöä kaupungin some-kanaviin. Kuva: Aija Pirinen

Kauppatieteiden opiskelija Niko Viklund tuottaa sisältöä Instagramiin ja Facebookiin.

 

Kuopion kaupunki palkkasi tänä kesänä ensimmäistä kertaa kesäsomettajan. Somettajan tehtävä on tuottaa nuorekasta sisältöä kaupungin sosiaalisen median kanaviin.

– Somettaja on mukana esimerkiksi kaupungin tapahtumissa ja hän käy tekemässä somesisältöjä myös maaseutualueilta, Kuopion kaupungin tiedottaja Henna Lindroos kertoo.

Ensimmäiseen kesäsomettajan tehtävään valittiin Niko Viklund (22). Kuopiosta kotoisin oleva mies opiskelee Vaasan yliopistossa kauppatieteitä, pääaineenaan markkinointi.

– Äiti laittoi vinkin kesäsomettajan työstä ja päätin laittaa hakemuksen menemään. Olen kaksi edellistä kesää työskennellyt Kuopion DNA-kaupassa myyjänä. Kesäsomettajan työ on markkinointia ja viestintää, joten se tukee hyvin myös opintojani, Niko sanoo.

Kesän aikana Niko on ollut muun muassa valokuvaamassa ja videokuvaamassa eri tapahtumia, kuten Kuopio Tanssii ja soi -festivaalia. Hän on myös käynyt kuvaamassa Kuopion liitoskuntia, kuten Riistavettä ja Juankoskea.

Sisältöä hän tekee erityisesti kaupungin Instagram- ja Facebook-sivuille. Virallisemman Twitter-tilin päivityksestä vastaavat pääosin kaupungin vakituiset tiedottajat.

Osa Nikon tuottamasta sisällöstä julkaistaan verkossa vasta myöhemmin syksyllä.

Nikon mielestä sometilit ovat tärkeä osa kunnan markkinointia.

– Kyllä kuntien on mielestäni ehdottomasti oltava somessa. Some on helppo ja kevyt vuorovaikutuskanava.

Niko on itse aktiivinen somen käyttäjä. Tosin omia päivityksiään hän tekee harvemmin, vaan enemmänkin hän seuraa kavereiden päivityksiä.

– Itse käytän eniten Instagramia. Omassa ikäluokassani Facebook koetaan jo vähän menneen ajan juttuna, Niko sanoo.

Nikon kesätyö kestää heinäkuun loppuun. Syksyllä hän palaa takaisin opintojen pariin.

– Tavoitteena olisi valmistua kauppatieteiden maisteriksi parin vuoden päästä. Sen jälkeisestä tulevaisuudestani en osaa tässä vaiheessa sanoa.