Kuopion Portin työmaa laajenee

Kuopion Portin ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan lähinnä linja-autoasemaa oleva rakennus. Kuva: Laura Töyräs

Muutamia muutoksia jalankulku- ja pyöräilyreitteihin.

Kuopion tulevan maamerkin Kuopion Portin rakennustyöt ovat käynnissä linja-autoaseman seudulla. Työmaa laajenee syyskuun alusta kattamaan ratapihaan rajoittuvan matkakeskusalueen Puijonkadun ja Puutarhakadun väliseltä alueelta kokonaan. Tällöin asematunneli suljetaan ja kevyenliikenteen radanvarsiväylä jää pois käytöstä. Puijonkadun ylikulkusilta on käytössä ainoastaan jalankulkijoille. Väliaikaiset liikennejärjestelyt ovat voimassa alkuvuoteen 2020, jolloin Kuopion Portin 1. vaiheen on suunniteltu valmistuvan.

Kuopion Portin 1. vaiheen rakennustyöt ovat edenneet perustus- ja runkotöihin. Ensimmäiset elementit on jo asennettu paikoilleen. Alueella aloitetaan maansiirtotyöt rakennettavaa pysäköintihallia ja asematunnelin oikaisua varten.
– Ensimmäisessä vaiheessa rakennetaan lähinnä linja-autoasemaa oleva rakennus, kertoo Rakennusliike Lapti Oy:n aluejohtaja Risto Pekkarinen.

Linja-autoaseman ja juna-aseman välinen asematunneli on nyt suljettu. Tämän lisäksi radanvarressa oleva kevyenliikenteen väylä suljetaan. Puijonkadun kevyenliikenteen ylikulkusilta on nyt ainoastaan jalankulkijoiden käytössä.
– Kuopion Portin rakennustyömaa kasvaa nyt laajimmilleen. Liikennejärjestelymuutoksista johtuen kävelymatka juna-aseman ja linja-autoaseman välillä pitenee hieman. Pystytämme kulkureiteille lisäopasteita, jotta siirtyminen asemien välillä sujuisi turvallisesti.
– Näillä reiteillä kuljetaan Kuopion Portin 1. vaiheen valmistumiseen eli alkuvuoteen 2020 asti, lisää Pekkarinen.

Linja-automatkustajien saattoliikenteelle on varattu pysäköintipaikkoja Puutarhakadun varrelle linja-autoaseman rahtiterminaalin viereen. Saattopysäköinnin vieressä sijaitsee myös Matkahuollon piste.