Kuopion ravintolatarjonta kasvaa jälleen – uusi ruokaravintola Niiralaan, Apteekkari laajentaa

Entisen ravintola Lekkerin tiloihin, Niiralan liikennepuiston viereen, avataan uusi ravintola nimeltä B & J’s Livingroom. Kuva: Jutta Jauhiainen

Kuopion ravintolakentällä tapahtuu jälleen uudistuksia. Pari vuotta sitten toimintansa lopettaneen ravintola Lekkerin tiloihin Niiralaan avataan uusi lounas- ja iltaravintola. B & J´s Livingroom avataan reilun parin viikon päästä.
Yrittäjinä toimivat Jarno Falck ja Benjamin Lahnalampi, jotka ovat jo pidempään etsineet ravintolalle tilaa Kuopiosta.
– Etsimme ravintolatilaa ennen kaikkea keskustan ulkopuolelta. Sopiva tila löytyi Niiralasta. Tällä paikalla on aiemminkin toiminut laadukas ruokaravintola, ja kiinnostuimme myös paikan historiasta, Falck kertoo.

UUSI ravintola tarjoilee barbecue-ruokaa, jossa ruoka maustetaan savulla. Ravintolatilaan tulee puu-uunisavustin ja puugrilli. Ravintola panostaa myös laadukkaisiin oluisiin ja tekee yhteistyötä muun muassa paikallisen Iso-Kallan panimon kanssa. Asiakaspaikkoja ravintolan sisätiloissa on 111 ja lisäksi terassilla 40.
Falck kertoo, että Niiralan asukkaissa ravintola on herättänyt runsaasti kiinnostusta.
– Ovella on käynyt useampi sata ihmistä kysymässä, milloin avaamme.
Yrittäjien tavoitteena on järjestää ravintolassa myös ohjelmaa, kuten elävää musiikkia.
– Haluamme tarjota varsinkin aloitteleville muusikoille esiintymismahdollisuuksia, Falck sanoo.

VUORIKADULLA sijaitseva ravintola Apteekkari puolestaan laajentaa toimintaansa. Ravintolan omistava Osuuskauppa PeeÄssä on ostanut Apteekkarin yläpuolella olevan tilan vuokraoikeuden Jasmini Oy:ltä. Tilassa aiemmin toiminut Bar Freetime lopetti toimintansa kesäkuussa.
PeeÄssän tavoitteena on yhdistää Apteekkarin ja entisen Freetimen tilat yhdeksi liiketilaksi. Tällöin Apteekkarin pinta-ala ja asiakaspaikat lähes tuplaantuvat. Samassa yhteydessä suunnitellaan Apteekkarista avattavan käyntiyhteys myös Amarilloon.
– Jatkossa Apteekkarin ja Amarillon välillä voi kulkea kätevästi sisätilojen kautta, PeeÄssän toimialajohtaja Ville Puustinen kertoo.
Uudistustyöt käynnistyvät kesän aikana ja uusi yläkerran laajennusosio pyritään saamaan auki syyskuun aikana.
Uudistustyöt eivät aiheuta katkoksia Amarillon tai Apteekkarin toimintaan.