”Kuopion tori on parhaita kaupantekopaikkoja”

Suonenjokelainen Markku Udd maistatti gluteenitonta kauraleipää Roine Tammiselle. "Viime vuonna olin ensimmäistä kertaa myymässä Kansainvälisillä suurmarkkinoilla Kuopion torilla. Leipä kävi silloin kaupaksi erittäin hyvin ja nytkin on kauppa käynyt hyvin".

Kansainvälisten suurmarkkinoiden kauppiaat pitävät Kuopiota hyvänä kaupantekopaikkana: ”Kuopiolaiset ovat tori-ihmisiä ja markkinakansaa ja sen huomaa”.

Kuopion torilla viime torstaina käynnistyneet Kansainväliset suurmarkkinat ovat vetäneet torin täyteen ihmisiä. Tänään lauantaina monelle kojulle oli pitkät jonot. Varsinkin kengurun ja krokotiilin lihaa myyvälle pisteelle oli välillä jonoa ihan tungokseen asti.

Kuopio saa monilta suurmarkkinoiden kauppiailta vuolaita kiitoksia. Useampi kauppias totesi Kuopion olevan markkinakiertueen parhaita kaupantekopaikkoja.

-Olemme mukana lähes kaikilla Kansainvälisten suurmarkkinoiden kiertuepaikkakunnilla. Täällä on tähän asti ollut parempi meno kuin muualla. Täällä on niin paljon väkeä. Kuulimme jo etukäteen, että kuopiolaiset ovat tori-ihmisiä ja markkinakansaa ja sen huomaa. Kauppa on käynyt tosi hyvin, irlantilaisen yrityksen koruja myyvät Ilona Lyytinen ja Milla Roschier kertovat.

 

Lahtelaiset Ilona Lyytinen ja Milla Rosvhier myyvät koruja Kansainvälisillä suurmarkkinoilla eri puolilla Suomea. ”Kuopiossa kauppa on käynyt tosi hyvin. Kuulimme jo etukäteen, että kuopiolaiset ovat tori-ihmisiä ja markkinakansaa ja sen huomaa”.

Samoilla linjoilla on tamperelainen kalasäilykekauppias Jarmo Erkkilä.

-Olen mukana lähes kaikilla Kansainvälisten suurmarkkinoiden paikkakunnilla. Kuopio on kova kaupantekopaikka, sillä torilla on paljon väkeä ja täällä ihmiset ovat tottuneet syömään kalaa. Käyn Kuopiossa myymässä noin viisi kertaa vuodessa. Seuraavan kerran tulen myymään Kuopion Kalaryssäykseen.

Suonenjokelainen Markku Udd oli Kuopion markkinoilla myymässä nyt toista kertaa. Hänellä on myynnissä gluteenitonta kauraleipää.

– Viime vuonna neljän päivän aikana kauppa kävi erittäin hyvin ja tulin nyt uudestaan. Tänä vuonnakin kauppa on käynyt hyvin. Kuopiossa ihmisiä on paljon liikkeellä torilla. Todennäköisesti menen myymään myös Oulun kansainvälisille suurmarkkinoille, jos vaimo antaa luvan, Udd nauraa.

Kuopion Kansainväliset suurmarkkinat jatkuvat torilla huomiseen sunnuntaihin asti. Seuraavana viikonloppuna torilla järjestetään Elonkorjuujuhla, Satoa-katuruokatapahtuma ja ympäri Kuopiota toteutettava Kuopio Juhlii -tapahtumakokonaisuus.

 

Tamperelainen Jarmo Erkkilä saapui Kuopioon myymään kalasäilykkeitä. ”Kierrän Kansainvälisten suurmarkkinoiden mukana muillakin paikkakunnilla. Kuopio on erittäin kova kaupantekopaikka. Täällä ihmiset ovat tottuneet syömään kalaa ja kauppa käy hyvin”.

 

Torilla riitti lauantaina vilskettä ja vilinää.

Kansainväliset suurmarkkinat täyttävät koko torin ja osan viereisistä kävelykaduista.