Kuopion torille houkutellaan lisää katusoittajia – soittajille tarjolla viidenkympin tukiraha

Kuopion kauppatorille ja satamatorille houkutellaan lisää katusoittajia ja muita esiintyjiä. Arkistokuva: Tuire Punkki

Tukirahaa voivat hakea katusoittajien lisäksi esimerkiksi tanssiryhmät ja muut esiintyjät.

Tänä kesänä Kuopion keskustassa ei nähdä monia perinteisiä kesän suurtapahtumia. Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys pyrkii kuitenkin tuomaan torille elämää tukemalla katusoittoa. Yhdistys tukee kauppatorilla ja satamatorilla tapahtuvia katusoitto- ja taide-esityksiä 50 eurolla.
– Kokeilimme tätä samaa konseptia torin 200-vuotisjuhlavuonna kaksi vuotta sitten. Se osoittautui hyväksi tavaksi tuoda lisää elämää torille, Kuopion kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen markkinointi- ja myyntiassistentti Milja Hirvonen sanoo.

Tukirahaa voi hakea katusoittoon, tanssiesitykseen, tai lähes mihin tahansa taiteelliseen esitykseen. Tukea haetaan ottamalla yhteyttä kaupunkikeskustan kehittämisyhdistykseen esimerkiksi sähköpostilla torivalvoja@kuopionkeskus.fi. Esiintyjät voivat olla taustaltaan alan ammattilaisia tai harrastajia.
– Mitään koelauluja emme ota vastaan, vaan tukea voi hakea jokainen, jolla on palo esiintyä. Esitysten tulee tapahtua virka-aikana maanantaista lauantaihin, jolloin torilla on liikkeellä eniten väkeä. Esityksen tulee olla noin 20 minuutin mittaisia.

Hirvonen kertoo, että yksi katutaitelija voi hakea tukirahaa korkeintaan kaksi kertaa heinä–elokuun välisenä aikana. Esiintymisestä voi lisäksi kerätä vapaaehtoisia maksuja yleisöltä.
Tähän asti tukea on hakenut kymmenkunta esiintyjää.
– Katusoitto kuuluu torin elämään ja se tuo kesäistä tunnelmaa. Siksi haluamme sitä tukea ja kannustaa esiintyjiä tulemaan torille.

Vaikka kaupunkikeskustan kehittämisyhdistys ei tänä kesänä tapahtumia järjestäkään, nähdään torilla ainakin tämän tiedon mukaan muiden järjestäjien tapahtumia. Elokuun puolivälissä torilla järjestetään perinteinen Kansainväliset suurmarkkinat -tapahtuma. Elokuun lopulla järjestetään viikon mittainen Satoa week -ruokafestivaali, joka järjestetään tapahtumassa mukana olevissa ravintoloissa.
Tapahtumiin saattaa tulla muutoksia, mikäli koronavirustilanteessa tapahtuu muutoksia.