Kuopioon perustettiin uusi elävän musiikin yhdistys

Kellari ry:n hallitukseen kuuluvat Marjo Vornanen, Joona Hynynen, Ville Miettinen, Mikko Hopia ja Toni Kuosmanen. Kuva: Kellari ry

Yhdistyksen tavoitteena on järjestää uusia tapahtumia Kuopiossa. Seuraava, Kellarifest-niminen tapahtuma on Valkeisenlammella elokuun alussa.

Kuopioon on perustettu uusi elävän musiikin ja kulttuurin yhdistys Kellari ry, jonka tarkoituksena on lisätä elävän musiikin tarjontaa Kuopiossa. Yhdistys aikoo järjestää tapahtumia ja keikkoja ja tarjota erityisesti paikallisille bändeille mahdollisuuden näyttää osaamistaan.
Yhdistyksestä kerrotaan, että Kellari perustettiin vastalauseeksi tylsälle keikattomalle elämälle.

YHDISTYKSEN perustajiin kuuluu joukko kuopiolaisia musiikin tekijöitä.
– Olemme tällä kokoonpanolla järjestäneet lähinnä punk-painotteisia tapahtumia lähiöbaareissa. Nyt päätimme alkaa järjestää tapahtumia vähän isommin ja ammattimaisemmin, perustajajäseniin kuuluva Joona Hynynen kertoo.
Kellari ry:n tapahtumissa painopiste on underground-musiikissa, mutta tavoitteena on järjestää mahdollisimman monipuolisia ja eri taiteenlajit ylittäviä tapahtumia.
– Kellarin tapahtumissa voi olla esillä myös esimerkiksi kuvataidetta, katutaidetta ja teatteria. Haluamme antaa kaikille halukkaille mahdollisuuden esittää omaa taidettaan. Myös hyvä meininki ja talkoohenki ovat toiminnassamme tärkeässä roolissa.

TÄNÄ kesänä yhdistys järjestää uuden Kellarifest-tapahtuman Valkeisenlammen alueella. Tapahtuma on ilmainen ja tarkoituksena on viettää rento kesäpäivä piknikin ja livemusiikin merkeissä.
Tapahtumassa esiintyvät latvialainen Rita Stienis (Latvia), Autiomaa, Maustetytöt, Jukka Nissinen, Black Peider ja Aim Below Belt. Tapahtuman viralliset jatkojamit ovat Henry’s Pubissa.
Tapahtumassa ovat mukana Ruoho Bussi, RoseBud, B/P- streetfood ja katutaideyhdistys Urban.

YHDISTYKSEN suunnitelmissa on järjestää tapahtumia ympäri vuoden
– Järjestämme keikkoja eri ravintoloissa. Ja tarkoitus olisi myös löytää aivan uusia keikkapaikkoja, Hynynen sanoo.

Kellarifest-tapahtuma Valkeisenlammella 11.8. kello 15–21.