Kuopioon tuhansia lentopalloilijoita

Power Cup tuo Kuopioon yli 10 000 lentopallon ystävää. Pelejä pelataan 250 kentällä. Kuva: Niina Pirskanen

Suurtapahtumalla on vaikutuksia liikenteeseen.

Lentopallon lasten ja nuorten suurtapahtuma Power Cup saapuu Kuopioon loppuviikosta. Torstaista sunnuntaihin 7.–10.6. välisenä aikana järjestettävään tapahtumaan odotetaan lähes 10 000 lentopallon harrastajaa ja ystävää.
Puijo Wolley junioreiden toiminnanjohtaja Niina Pirskanen on mielissään siitä, että tapahtuma saatiin pitkästä aikaa Kuopioon.
– Kyseessä on jokavuotinen tapahtuma, joka kiertää Suomea. Kuopiossa se oli viimeksi 80-luvulla ja paljon pienempänä.

ENSIMMÄISET turnauksen osallistujat saapuvat jo keskiviikkoiltana ja loput torstaina aamupäivällä. Turnaus käynnistyy torstaina kello 12 yhteisellä pillin vihellyksellä 250 kentällä.
– Pelejä pelataan ulkona satoi tai paistoi.Kuopion kouluilla majoittuu noin 7 000 ihmistä, koko tapahtuman aikana pyörähtää 50 000 lämmintä ruoka-annosta Kuopio-hallilla. Siitä saa vähän käsitystä, kuinka paljon on väkeä paikan päälle tulossa.

PIRSKANEN sanoo, että kyseessä on iloinen ja tsemppihenkinen tapahtuma, jossa lapset tuomaroivat toistensa pelejä. Tapahtuma kokoaa Suomen lentopalloharrastajat yhteen ja tapahtumaan saapuu myös vieraita Virosta, Latviasta ja Norjasta.
– Pelit ja tapahtuma on yleisölle maksuton ja avoin. Avajaiset pidetään torilla torstaina kello 19 alkaen ja siellä esiintyy Isac Elliot. Toritapahtumaankin odotetaan paljon porukkaa, joten kannattaa tulla paikalle paikallisliikennettä käyttäen, jalkaisin, pyöräillen tai pysäköiden kauemmaksi. Paikallisliikenteellä kannattaa lähteä paikalle hyvissä ajoin, sillä myös Power Cupiin osallistujat käyttävät Vilkun reittejä.

SUURTAPAHTUMA tuo myös poikkeusjärjestelyitä kaupungin liikenteeseen. Power Cupin henkilöauto- ja pikkubussipysäköinti keskittyy Puijon urheilulaakson alueelle. Kokonaiskävijämäärän ollessa valtava Suurmäentie ja Kuopio-hallin ympäristökadut tulevat ruuhkautumaan herkästi. Järjestäjät toivovat kuopiolaisten valitsevan työpaikalle kulkemiseen mahdollisuuksien mukaan näitä välttävät reitit.
Tärkeää huomioitavaa on myös, että Opistotien risteyksessä on koko päivän vilkkaasti jalankulkijoita ylittämässä, koska pelialueilta käydään ruokailemassa Kuopio-hallilla. Pesäpallostadionin edustalla sekä Karjalankadulla on tuhansien lasten ja nuorten turvallisuuden vuoksi 30 km/h nopeusrajoitus tapahtumapäivien aikana.