KuPS jahtaa lauantaina hopeaa Kemissä

KuPSin kapteeni Sebastian Sorsa (vasemmalla) vie joukkonsa yleisön onniteltavaksi viime perjantain pelin jälkeen.

Perjantaina ratkesi KuPSille mitali ja europaikka Urho ”Upi” Nissilän maalilla ja maalisyötöllä.

Lähes 4 000 ihmistä oli todistamassa perjantaina Keskuskentällä KuPSin ja JJK:n pelissä ratkennutta keltamustien mitalia ja europaikkaa. Jyväskylän jyrääminen lämmitti yleisöä, vaikka mittari oli lähes nollassa. Yleisön henki höyrysi, kun katsojat takoivat rukkasiaan yhteen ja tekivät seisten sankareilleen kunniaa pelin jälkeen.

RUNSAS yleisöjoukko on huomionarvoinen piirre. Pelasihan KalPahan kilometrin päässä yhtä aikaa omaa liigapeliään toista jyväskyläläistä, eli JyPiä vastaan.
Makeinta matsissa oli se, että KuPSin oma poika Urho ”Upi” Nissilä ujutti kierrepotkun vastustajan verkkoon ja syötti Gbolahan Salamin vapaaksi KuPSin toisessa maalissa. Palkintoraadit kiittivät ja Upi sai kaikki mahdolliset huomionosoitukset loppurituaaleissa.

NISSILÄ on takonut yhteensä 9 maalia ja 3 maalisyöttöä eli liinatukka on seuran pistepörssin kärjessä 12 pisteellä. Lisäksi Upi on pelannut 25 ottelussa ennen viimeistä kierrosta. Salami on pelannut myös vain 25 ottelua ulosajohölmöilyjensä takia. Salamilla on 9 maalia ja 2 syöttöpistettä. Ats Purje on pelannut 31 ottelua ja hänellä on 7 maalia ja 4 syöttöpistettä. Ruben Gabrielilla on 7 maalia mutta ei yhtään maalisyöttöä.

NISSILÄ on ollut ennen kauden viimeistä minuuttia 21 minuuttia enemmän kentällä kuin Salami. Gabriel on ollut peräti 836 minuuttia ja Purje 463 minuuttia kentällä enemmän kuin Nissilä.
Poissaoloistaan huolimatta Nissilä ja Salami ovat kaksi KuPSin tehokkainta hyökkäyspään pelaajaa. Tehotilastoissa heidän järjestyksenä voi vielä muuttua viimeisessä pelissä ensi lauantaina PS Kemiä vastaan.

NISSILÄ itse sanoo, ettei ole juuri tilastoja tutkinut eikä pohdi, miten käy viimeisellä kierroksella esimerkiksi MIFK:n ja Ilveksen pelissä.
– Keskitymme vain omaan peliimme. Voitto tietää meille hopeaa. Tehoni ovat nousseet, koska olen saanut pelata enemmän kuin edellisellä kaudella. Kun koko joukkue pärjää, tulee myös yksilöille onnistumisia. Tällöin myös oma itseluottamukseni kasvaa, kuittaa Nissilä pistepörssikeskustelun.

VOITOKKAAN perjantain pelin jälkeen lauantaina pelaajat juhlistivat varmistunuttua mitalia syömällä yhdessä, muuten valmistautuminen viimeiselle kierrokselle jatkuu tuttujen rutiinien mukaan. Kun mitalin väri selviää ensi lauantaian, KuPSilla sunnuntaina toistamiseen yhteinen ruokailu, jonka yhteydessä pelaajia palkitaan.

TÄMÄN jälkeen valmentaja Jani Honkavaara myöntää suojateilleen kahden viikon loman, mutta sorvin ääreen palataan takaisin marraskuussa.
– Harjoittelemme kun kenttä on vielä hyvässä kunnossa. Lomakuukauden pidämme joulukuussa. Kauden jälkeen kerromme kahdesta uudesta pelaajasopimuksesta. Toinen pelaaja on lupaava Veikkausliigan peluri, toinen tulee Virosta, kertoo Honkavaara.

KUPS testaa marraskuussa uusia palaajia ja laajentaa rinkiään, koska ensi kaudella joukkueella on noin 40 virallista peliä mukaan lukien europelit.

 

Ensi lauantaina 28.10. ratkeaa KuPSin mitalin väri, kun joukkue pelaa PS Kemiä vastaan vieraissa kello 14 alkavassa ottelussa.