KuPS opettelee kommunikoimaan

Savolaisosasto Saku Savolainen, Tuomas Rannankari, Ilmari Niskanen ja Urho Nissilä ovat valmiina liigaan.

Vielä helmikuussa KuPS latoi maaleja ja tuntui lähes voittamattomalta. Honka opetti neljällä takaiskumaalilla, että pelaajien keskusteluyhteydessä on puutteita.

KuPS oppi sopivasti nöyräksi ennen sarja-avausta, kun Suomen Cupissa Honka kellisti keltamustat. Alkuvuodesta seura eteni murskavoitosta toiseen.  Päävalmentaja Jani Honkavaaran mukaan pallollisessa pelaamisessa pelaajien keskusteluyhteydessä on parannettavaa.
– Lyhytsyöttöpelin on oltava nopeaa ja pelin on mentävä eteenpäin. Pelaajien on ymmärrettävä, miten tehdään tyhjä tila ja miten se hyödynnetään. Pelaajien keskinäisessä kommunikoinnissa on vielä toivomisen varaa, sanoo Honkavaara.

Perusasioita pitää kerrata

KuPSin rinki on suppeahko, mutta vaihdossa on kuitenkin 2–3 hyökkääjää, jotka voisivat olla yhtä hyvin avauksessa.
Puolustajat Tuomas Rannankari ja Sebastian Sorsa ovat nousevia ja keskittäviä pakkeja. Kapteeni Sorsa nostaa KuPSin henkistä kanttia ja kollega Rannankarin entiselle tasolleen. Sorsa on joukkueen auktoriteetti, jota ulkomaalaiset pelaajat ja päävalmentaja Honkavaarakin kunnioittaa.
– Olemme pohtineet kapteeni Sebastian Sorsan kanssa, miksi pelin rakenne ja tasapaino katosivat helmikuun jälkeen.  Kapteeni kuvasi tilannetta sanomalla, että perusasioita pitää kerrata joukkueen kanssa oksennusreaktioon asti.

Isännän rooli

Keskuspuolustuksessa Azubuike ”Asu” Egwuekwe hoitaa ilmatilan ja käy nyökkäämässä maaleja. Nyt Asulla ei ole viime kauden Babacar Diallon kaltaista paikkaajaa, kun vikkelä hyökkääjää asettuu vastaan. Toisen topparin, Nikko Boxallin vahvuus on pallollisessa pelaamisessa.
Keskikentän pohjalla Ville Saxmanilla on taitoa. Keskikentän kevyen oloinen keskiakseli kaipaa aggressiivista ja suurikokoista MM-kisakävijää Reuben Gabrielia isännän rooliin.

Vaimot värväyksessä

Gabrielilla on myös hevosen potku. Gabriel oli menossa jo Yhdysvaltain MSL-liigaan, mutta neuvotteluissa hänen vaimonsa ja afrikkalaisen luottoagentin vaimo valitsivat Gabrielin kodiksi Kuopion.
Ylempänä keskellä tai laidoilla hääräävät ikiliikkuja Urho Nissilä tai maalintekotaitoiset Saku Savolainen ja Ats Purje. Lähtökohtaisesti laidoilla viilettävät nopeat etenijät Solomon Duah ja Ilmari Niskanen.  Vaihdoista voivat tulla sisään Joni Mäkelä ja Patrik Alaharjula.
Kärjessä rynnii joukkueen maalintekijä Gbolahan Salami. Maalivahti Otso Virtasella on kovia näyttöjä, mutta vireessä on vielä hiomista. KuPSin oman maalivahdin Miika Töyräksen voi laittaa huoletta maalin suulle, jos Virtanen kaipaa huilia.
Honkavaara kertoo, että HJK:n valmentaja Mika Lehkosuo oli hymyillyt kauden alussa pahaenteisesti. Kevään avausvastustaja on ylivoimainen liigan suosikki.
– Meidän pitää pelata joukkueena paremmin kuin muut suosikit. En ole nähnyt Lehkosuota  hymyilevän koskaan niin itsevarmana kuin tänä keväänä.

Veikkausliiga KuPS-Inter maanantaina 17.4. klo 16 Keskuskentällä.