KuPS vahvistui Petteri Pennasella

Petteri Pennanen pelasi kevätkauden Puolassa Legnican avauskokoonpanossa. Nyt hän on jälleen kotoisissa Kuopion torin maisemissa.

KuPS ei kaadu loukkaantumisiin ja pelikieltoihin. Petteri Pennanen kiristää entisestään kilpailua pelipaikoista.

 

KuPSissa on tungosta kaikille pelipaikoille. Puolen kauden mittaisen Puola-vierailun jälkeen KuPS sai takaisin kasvattinsa Petteri ”Pete” Pennasen. Pete on maalintekijä, avaavien syöttöjen ja juonikkaiden vapaapotkujen erikoismies.  Kokoonpanoon ovat tulossa myös vammoista parantuneet ja pelikielloista vapautuneet Urho Nissilä, Tuomas Rannankari, Sebastian Sorsa, Solomon Duah ja Gbolahan Salami.

Pienen tauon jälkeen kapellimestari Pennanen ei ole vielä aivan täydessä kunnossa, mutta tuikkasi silti avausottelussaan maalin ja heitti yhden maalisyötön.

– Lyhyen kesäloman jälkeen tarvitsen pari täysipainoista harjoitusviikkoa ja hiukan pelintuntumaa päästäkseni samalla tasolle kuin Puolassa keväällä, kertoo Pennanen.

Vieraspeli maanantaina

KuPS palasi PS Kemiä ja HIFKiä vastaan näyttävästi. FC Lahti sekoitti kovalla puolustuspelaamisella KuPSin keskikentän. Samoin on tehnyt tällä kaudella vain Seinäjoki ensimmäisellä jaksolla.

Ensi maanantaina vieraspelissä vastassa on toistamiseen SJK. Pennanen saa innoittajaksi vierelleen toisen taitelijan, MM-kisakävijän Ruben Gabrielin. Salami voisi latoa anteeksipyyntönä hölmöilystään maalin tai sitoa puolustajia, jolloin muille KuPSin ratkaisijoille jäisi enemmän tilaa.

Parempi kuin lähtiessään

Pennanen on parempi kuin lähtiessään, koska on ennättänyt toipua pitkistä loukkaantumisistaan. Pennanen oli Puolan ”ykkösdivarin” kärkijoukkueen, MKS Miedz Legnican kevätkierroksen 14 ottelussa avauskokoonpanon mies.

– Pelasin avauksessa valtaosan Puolan ykkösdivarissa, joka on fyysisesti Veikkausliigaa kovemmassa sarjassa. Nyt olen saanut harjoitella jo puolitoista kautta terveenä, mikä näkyy vireessäni.

Pelillisesti Puolassa puolustavan keskikenttämiehen roolissa pelanneen Pennasen kevät sujui erinomaisesti. Seura jäi kuitenkin sarjassa toiseksi eikä noussut Puolan ylimmälle sarjatasolle. Pettymys toi ilmapiiriin kireyttä. Pete joutui mukaan toisen suomalaisen, Petteri Forssellin sopimusriitaan.

– Päätin lopulta purkaa sopimuksen muiden kuin pelillisten syiden vuoksi. Seuran toiminta sinänsä oli korkealla tasolla. Valmennuksessa oli paljon huoltavia ja fyysisiä harjoitteita, jopa 70 prosenttia valmennusajasta.

Manageri johti joukkuetta

Puolassa ottelujen jälkeiset analyysipalaverit olivat puuduttavan pitkiä. Manageri puhui vain puolaa ja veti vain yhdet viimeistelyharjoitukset. Muuten hän katsoi harjoittelua sivusta ja keskittyi pelin johtamiseen.

– Ottelujen jälkeisissä videopalavereissa valmentaja selitti joka minuutin puolaksi. Ymmärsin vain, että joskus nimeni mainittiin. Seuran kulttuurissa annettiin palautetta lähinnä virheistä, ei onnistumisista. Managerin ja pelaajien välit olivat itäeurooppalaiseen tyyliin etäiset.

KuPSissa Pennanen muodostaa keskialueen älykkään kolmiyhteyden Ville Saxmanin ja Ruben Gabrielin kanssa.  Pennasen ja KuPSin tinkimätön tavoite on päästä ensi kaudeksi eurokentille.