KYSille avattiin uusi avoapteekki

Puijon apteekki on avoinna tänään keskiviikkona vasta toista päivää. Kuva: Oona Parkkinen

Puijon apteekki avasi ovensa KYSin pääaulassa.

Kyseessä on vasta toinen kerta Suomessa, kun yksityinen apteekkiyritys perustaa liiketoimintansa julkisen sairaalan yhteyteen. Ensimmäinen yksityinen, kuluttajia palveleva apteekki avautui Taysissa lokakuussa.
Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimea myönsi kesäkuun alussa Kuopion 14. apteekkiluvan alahärmäläiselle apteekkari Jukka Väätäiselle. Kyseiselle apteekkiluvalle oli 20 hakijaa. Apteekkari Väätäinen on nimennyt Kuopion 14. apteekin Puijon apteekiksi ja halunnut perustaa sen KYSille.

Väätäisen mukaan noin 200-neliöisen Puijon apteekin lääkevalikoima on hyvin samanlainen kuin muissakin avoapteekeissa, mutta tiettyjä erityistuotteita ja tuoteryhmiä on otettu apteekin valikoimaan, jotta tämä palvelisi mahdollisimman hyvin erityisesti sairaalasta kotiutuvia sekä päivystyksessä käyviä asiakkaita.
– Apteekin perustaminen sairaalan yhteyteen on uusi ja mielenkiintoinen hanke, ja odotan toiveikkaana, että asiakkaat ottavat uudistuksen positiivisesti vastaan, toteaa apteekkari Väätäinen tiedotteessa.

KYS puolestaan katsoo, että monipuoliset terveyteen ja hyvinvointiin liittyvät palvelut ovat osa nykyaikaista yhteistyötä yritysten ja sairaalan välillä.
– Pidän erinomaisena asiana, että KYS uudistuu monipuolisesti ja antaa mahdollisuuden uudenlaisille palveluille tulla vuokralle sairaalan tiloihin, toteaa KYSin toimialajohtaja Merja Miettinen.

Puijon apteekki ei osallistu KYSin tai muiden terveydenhuollon yksiköiden lääkehuoltoon. Niistä vastaa edelleen Pohjois-Savon sairaanhoitopiirin sairaala-apteekki.