Lehteen liittyy monia muistoja

Esko Korhonen toi toimituksen arkistoon kotonaan säilyttämänsä Viikkosavon vuodelta 1991. Kuvat Aija Pirinen

Pyysimme lukijoita tuomaan vanhoja lehtiä toimituksen arkistoon.

Viikkosavo pyysi alkuvuodesta lukijoita lähettämään muistojaan lehdestä ja lahjoittamaan mahdollisia vanhoja Savo- tai Viikkosavo-lehtiä toimituksen arkistoihin. Toimitus saikin useita muisteloita puhelimitse ja kirjoitettuna. Monet lukijat kävivät myös tuomassa kotoaan löytyneitä vanhoja lehtiä.
Muun muassa Esko Komulainen kävi tuomassa toimistolle Viikkosavon 4.1.1991 ilmestyneen numeron.
Kyseisessä lehdessä on yksi erikoisuus: etusivun vuosiluvun viimeinen numero on jätetty pois. Komulaisella on syystä oma arvauksensa.
– Kyseinen lehti oli silloisen päätoimittajan, Markku Heiskasen viimeinen lehti ennen kuin hän siirtyi pois päätoimittajan tehtävästä. Käsitykseni mukaan hän halusi tehdä viimeisestä lehdestä erikoisen, Komulainen sanoo.
Komulainen oli halunnut säästää lehden talteen, sillä se oli hänelle muistona Markku Heiskasesta. Heiskanen oli lapsena käynyt Komulaisen kanssa samaa koulua Iisalmessa.
– Luin silloin ja luen nykyäänkin Viikkosavoa. Siinä on ajantasaisia juttuja paikkakunnalta.
Irma Korhonen kävi tuomassa toimituksen arkistoihin kotoaan löytyneen, 29.8.1960 ilmestyneen Savo-lehden. Lehti oli säilynyt näihin päiviin asti hyväkuntoisena.
– Lehti oli alunperin anopilla. Hän oli säilyttänyt pitsiliinojaan lehden välissä. Perinnönjaossa liinat ja lehdet tuli meille, Korhonen kertoo.

Toimitus ottaa edelleen vastaan vanhoja Savoja ja Viikkosavoja talletettavaksi lehden arkistoihin.

Irma Korhosella oli tallessa Savo-lehti vuodelta 1960.