Lentopalloilija Olli-Pekka Ojansivun eläkevirka on Savossa

Olli-Pekka Ojansivu valitsi perheelleen kotikaupungiksi Kuopion: ”Pidän suulaista savolaisista.”

Pirkanmaalta kotoisin oleva lentopalloilija ”Lelu” Ojansivu kasvattaa lapsistaan savolaisia.

Vammalasta kotoisin oleva Savo Volleyn lentopallotähti Olli-Pekka ”Lelu” Ojansivu (30) on päättänyt kasvattaa lapsistaan savolaisia. Suomen lentopallomaajoukkueen huippuhakkurilla on hyviä syitä, miksi hän valitsi perheensä asuinpaikaksi Kuopion.

OJANSIVULLA olisi ollut ottajia kaikkialla Suomessa ja myös ulkomailla. Lelun kaksi lasta kuitenkin olivat ratkaisevassa roolissa, kun isä allekirjoitti Savon Volleyn kanssa viiden vuoden sopimuspahvin. Lelu ei halua olla pelkkä WhatsApp-isä.
– Olin päättänyt, että pysyvä kotipaikka on valittava silloin, kun vanhempi lapsi menee esikouluun. En lähde syksyn MM-kisoihinkaan. Muutimme juuri Kuopioon, lapsille uuteen kaupunkiin. Tässä vaiheessa olisi ollut outoa, jos uudessa ympäristössä isä olisi vielä itse hävinnyt kaksi kuukautta vievälle MM-turneelle. Lapsia ei kannata tehdä, jos niistä ei pidä huolta, perustelee Ojansivu.

PIRKANMAALTA kotoisin oleva Ojansivu asui aikaisemmin Kuopiossa silloin, kun hän edusti Pielaveden Sampoa. Viiden vuoden sopimus Savo Volleyn kanssa merkitsee sitä, että Savo on Lelun loppusijoituspaikka.
– Tämä on eläkevirkani lentopalloilijana. Maajoukkuetta saatan harkita myöhemmin, jos kelpuuttavat mukaan. Olen puhelias ja pidän savolaisista suulaista ihmisistä. Sanon muualla asuville tutuille, että kävelkää Kuopion kaduilla ja tajuatte, miksi muutin kaupunkiin.

MUUTTOON vaikutti myös se, että Lelun vaimo on kotoisin Nurmeksesta ja onhan Kuopiossa myös Suomen lentopallo-osaamisen keskittymä. Maajoukkueen valmentaja Tuomas Sammelvuo on kuopiolainen. Kaupungissa vaikuttavat Ojansivun vanhat maajoukkuekaverit Jukka Lehtonen ja Antti Siltala. Siltala ja Ojansivu takaavat sen, että Savo Volleyssa riittää suuria johtajia, persoonia ja egoja.

KUUMAVERINEN Ojansivu on rauhoittunut nuoruusvuosistaan, mutta hänestä tunnistaa edelleen hurmahenkisyyden ja voittamisen vimman.
– Olemme Antin kanssa tunnepelaajia, mutta Jukka on esimerkki, että lentopalloilija voi olla myös hymyilevä ja rauhallinen kuin buddhalainen munkki. Nuorempana kohdistin tunnekuohahdukset liikaa tuomariin. Jo juniorina faija näki alkulämmittelyssä naamastani, milloin peli kulkee.

VAIKKA Ojansivu kieltäytyi MM-kisoista, hän harjoittelee sataprosenttisen tosissaan eikä hän suostu astumaan kentälle, jos kroppa ei ole täydessä tikissä.
– Paskassa kunnossa en ikinä ilkeäisi vetää pelipöksyjä jalkaani. Parhaimmillani olen silloin, kun ottelussa on suuri panos ja paljon väkeä katsomossa.

OJANSIVU on tienannut lentopalloammattilaisena Kreikassa, Ranskassa, Turkissa, Venäjällä, Romaniassa ja Iranissa. Ison miehen sisällä on kuitenkin elänyt aina pieni yrittäjä. Vuonna 2015 hakkuri perusti Lelu4You-verkkomuotikaupan. Nyt toimitusjohtaja Ojansivu virittelee Kuopiossa jo uutta yritystoimintaa.
– Heinäkuun aikana otamme käyttöön vuokrattavan saunalautan. Hanke on hieman myöhässä, koska kehitystyössä lauttaan on lisätty uusia innovaatioita.

LELUon voittanut muun muassa viisi SM-kultaa, ollut Suomen paras lentopalloilija, iskenyt liigassa eniten ässäsyöttöjä ja tehtaillut piste-ennätyksiä. Kunhan Ojansivun perheessä alkaa lapsen eskari rullata sujuvasti, kantanee hakkuri jälleen myös maajoukkueen paitaa yllään.