Liikunnanopettaja Puijon passariksi

Ella Riekkinen oppi Kanadassa akrojoogaa, jonka avulla hän pitää kehonsa jäntevänä ja notkeana.

Puijo Wolleyn ensi kauden passari Ella Riekkinen harrastaa akrojoogaa ja opettaa liikuntaa Siilinjärven lukiossa.

Puijo Wolleyn tulevan kauden pelinrakentaja Ella Riekkinen (29) on todistanut tasonsa naisten lentopalloliigassa. Hän on kuitenkin pitänyt urallaan välillä taukoa muun muassa ollessaan puoli vuotta vaihdossa Kanadassa.

Silti hän uskoo, että peli- ja pallotuntuma siirtyvät nopeasti selkäytimestä näppeihin. Hitaampi prosessi on koko joukkueen välisen yhteyden rakentaminen kuumissa palloralleissa. Puijo lähtee 1-sarjaan pelillisessä mielessä nollatilanteesta, vaikka joukkueessa on myös entisiä pelaajia.

– Pitkästä aikaan keskityn koko kauden sataprosenttisesti lentopalloon. Meille on rakennettu kilpailukykyinen joukkue. Silti täytyy edetä välitavoitteiden kautta maaliin eli liigatasolle. Koko seuran pitää olla täysin valmis jos aiotaan, että liigassa ei vain käväistä vaan siellä myös pysytään, sanoo Riekkinen.

Vanhoja tuttuja

Entuudestaan Riekkinen tuntee Puijosta keskipelaaja Elina Heiskasen, libero Maiju Hiekan sekä valmentaja Elina Salomäen. Salomäen kanssa hän on pelannut samassa joukkueessa.

Uusi passari tuo Puijon joukkueeseen myös henkistä voimaa ja huumoria. Riekkinen voisi antaa muille pelaajille myös vinkkejä voimaharjoittelussa ja liikkuvuuden kehittämisessä. Onhan hän koulutukseltaan liikunnanopettaja ja harrastaa joogaa.

Puoli vuotta Kanadassa

Kanadassa olleessaan Riekkinen innostui akrojoogasta, joka hänen mielestään sopii hyvin joukkuelajien oheisharjoitteluksi. Akrojoogassa yhdistyvät akrobatia, notkeus, voima ja tasapaino. Liikkeet tehdään pareittain tai jopa kolmestaan. Akrossa on luotettava kaveriin, koska lajissa ollaan usein korkeuksissa täysin toisen henkilön kannattelemana.

– Voisin ohjata joukkuetta joskus joogassa, jos valmentaja Elina Salomäki haluaisi kokeilla tätä joogamuotoa osana muuta harjoittelua. Akrossa käytetään voimaa enemmän kuin perinteissä joogassa.

Riekkinen toimii terveystiedon ja liikunnan lehtorina Siilinjärven lukiossa. Hän on vaihtanut urallaan paikkakuntaa usein lentopallon ehdoilla. Ylioppilaaksi hän kirjoitti Klassikan lukiosta. Hän palasi Kuopioon vuonna 2016, kun sai työpaikan Siilinjärveltä. Kuopiossa hän on harjoitellut jo viime kaudella Puijon mukana.

”Ella osaa pitää hauskaa”

Puijo Wolleyn päävalmentaja Salomäki kommentoi, että Riekkinen on ehdotonta liigatasoa ja erinomainen joukkuepelaaja. Valmentaja arvostaa myös passarinsa fyysisiä ominaisuuksia ja kovaa syöttöä.

– Ella on passariksi pitkä. Hän on nopea, urheilullinen ja hyvä ponnistamaan. Valitessani joukkuetta otin huomioon myös pelaajien persoonallisuudet. Ella sopii persoonansa puolesta voittavaan ryhmään. Hän harjoittelee kovaa, mutta osaa pitää myös hauskaa kovan treenin ohessa, analysoi Salomäki.

Salomäki aikoo hyödyntää pelaajiensa siviilielämän taitoja, koulutusta ja muita erityistaitoja.

– Meillä on joukkueessa liikuntatieteilijä Riekkisen lisäksi muun muassa akateemista ravitsemusosaamista.