Lippumäen kentät kesän remontissa

Lippumäen vanha tekonurmi on poistettu palloiluhallin rakennustyömaan edestä, ja se odottaa asennusta hiekkakentälle. Kuvat: Laura Ruuskanen

Lippumäkeen on tulossa palloiluhalli, ja vanha tekonurmi asennetaan hiekkakentän paikalle.

Lippumäen urheilualue on tänä kesänä mylläyksen kourissa, kun alueen jalkapallon harrastusmahdollisuuksia kohennetaan. Entisen tekonurmen kohdalle rakennetaan kauan odotettu palloiluhalli uusine nurmineen, ja vanha tekonurmi siirretään osittain nykyisen hiekkakentän paikalle.
– Vanha tekonurmi on jo rullattu pois, ja se odottaa Lippumäessä uudelleensijoitusta. Täysin tarkkaa aikataulua nurmen asennukselle en pysty antamaan, mutta valmista pitäisi olla ennen koulujen alkua, liikuntapalvelusuunnittelija Ilja Venäläinen kertoo.

Alueen asukkaissa on kuitenkin herännyt huoli, miten kesästä selvitään, jos yksikään nurmi ei ole nimenomaan koululaisten kesälomien aikana käytössä.
– Toiveissa on saada kentät käyttöön mahdollisimman nopeasti, koska tiedostamme kyllä käyttäjätarpeen. On kuitenkin tärkeää muistaa, että olosuhteet paranevat huomattavasti tämän onneksi suhteellisen lyhyen, mutta pakollisen käyttökatkon jälkeen.

Palloiluhallin on tarkoitus valmistua loppusyksystä, talvikautta ajatellen.
– Palloiluhallista tulee käytännössä saman kokoinen kuin tekonurmialue oli ennenkin. Nurmea tulee reilu 10 600 neliötä, joten sinne mahtuu kolme 40 x 60 metrin kenttää, Venäläinen kertoo.

Vanha tekonurmi sijoitetaan sekä Lippumäen hiekkakentälle että osittain Puijonsarven koulun pihaan ja Valkeisenlammelle. Remontit näihin kolmeen kohteeseen tehdään lomien aikana kaikki putkeen, koska se on kustannustehokkainta.
– Lippumäkeen tulee yksi 47 x 66 metrin kenttä, jossa mahtuu hyvin pelaamaan 8 vastaan 8 peliä. Lisäksi sinne tulee kaksi 20 x 30 metrin juniorikenttää.
Venäläinen kertoo, että ennen remonttia on seurattu, minkä kokoisilla kentillä vapaa-ajan pallottelijat Lippumäessä pelaavat.
– Ja nyt toteutamme remontin niin, että sinne saadaan juuri näitä ihanteellisen kokoisia kenttiä.

 

Tähän nousee palloiluhalli.