Lippumäen uusi liikuntapuisto kerää runsaasti kehuja: ”Olosuhteet huippuluokkaa”

Lippumäen ylipainehalliin mahtuu kolme jalkapallokenttää. Sunnuntaina kentät olivat jatkuvassa käytössä.

Lippumäen liikuntapuisto sai runsaasti kehuja sunnuntain avajais-tapahtumassa. Kävijöiden viesti oli yhteneväinen: Hyvät olosuhteet kannustavat liikkumaan.

Kuopiolaisten liikunnanharrastajien ja erityisesti jalkapalloilijoiden harjoitusolosuhteet paranivat kertaheitolla, kun Lippumäen liikuntapuisto vihdoin valmistui. Lippumäkeen on syksyn aikana valmistunut Pohjoismaiden suurimmaksi sanottu ylipainehalli ja viimeisimmäksi alueelle avattiin tekojäärata. Alueella on myös Tuplajäiden jäähalli ravintolapalveluineen, sekä kaikkia lajeja palveleva huoltorakennus, jossa on pukukoppeja, taukotila ja keittiö.

Lippumäen liikuntapuiston avajaisia vietettiin sunnuntaina. Paikalla oli päivän aikana arviolta tuhansia ihmisiä ja kävijöiden keskuudessa olosuhteet saivat runsaasti kehuja.
Kuplahallissa poikansa jalkapallotreenejä katsomassa ollut Kimmo Metsäharju kiitteli uutta ylipainehallia.
– Vihdoin harjoitusolosuhteet on saatu Kuopion ansaitsemalle tasolle. Ennen treenejä oli talvisin hajautetusti Kuopio-hallilla, Keskuskentän Kuplahallilla ja ulkona lumitilanteen salliessa. Täällä Lippumäessä on nyt hyvä, lämmin ylipainehalli, johon mahtuu paljon harrastajia yhtä aikaa. Sijainti on myös tosi hyvä. Toki ymmärrän, että joillekin lähitalojen asukkaista tämä saattaa näyttää vähän avaruusalukselta, Metsäharju kommentoi.

Paikalle oli saapunut myös Jarkko Räsänen kahden poikansa kanssa. Toinen pojista oli pelaajassa jääkiekkoa. Toinen pojista, 12-vuotias Luukas, harrastaa puolestaan jalkapalloa.
– Uusi kuplahalli on erittäin hyvä. Harrastan jalkapalloa, koska se on nopeampi laji ja jääkiekossa on liikaa tappeluita, Luukas sanoo.
Jarkko kiittelee Lippumäen uudistuneita olosuhteita.
– Toinen pojistani harrastaa jääkiekkoa ja siihenkin on täällä Lippumäessä hyvät harjoitusolosuhteet. Hyvät olosuhteet kannustavat nuoria liikkumaan. Mitä enemmän nuoret ovat näissä urheiluporukoissa, sitä paremmin he pysyvät poissa huonosta seurasta, Jarkko toteaa.

Paavo Kurru oli katsomassa uutta tekojäärataa 3-vuotiaan Säde-tyttären kanssa.
– On tosi hieno juttu, että lähelle laajaa asuinaluetta on tehty tällainen liikuntakeskus, jossa voi harrastaa monia eri lajeja ympäri vuoden. Kyllä hyvät olosuhteet kannustavat liikkumaan.
Paavon vanhempi lapsi harrastaa jalkapalloa ja jääkiekkoa.
– Tässä vieressä on Fressi, joten siinä voi myös vanhemmat käydä samalla kuntosalilla.
Myös Sami Taskinen kiitteli hyviä olosuhteita:
– Olosuhteet ovat nyt huippuluokkaa! Varmasti tulee lasten kanssa liikuttua nyt enemmän.

Liikuntakeskittymä

  • Lippumäkeen valmistui marraskuussa ylipainehalli johon mahtuu kolme tekonurmipäällysteistä jalkapallokenttää.
  • Kuplahallin vieressä on 251-neliöinen huoltorakennus, jossa on neljä pukukoppia sekä taukotila ja keittiö.
  • Lippumäessä toimii myös uusi Tuplajäiden kahden areenan jäähalli. Jäähallissa on myös lounasravintolapalvelut.
  • Lippumäkeen valmistui myös hiljakkoin valaistu tekojäärata. Luistelualueella on minikaukalo jääkiekon pelaamista varten, 400m ja 250m radat matkaluistelijoille sekä radan keskellä oleva vapaa luistelualue esimerkiksi pienimmille luistelijoille.
  • Alueella toimii myös Liikunta- ja hyvinvointikeskus Fressi.