Lonkero myy odotetustikin hyvin

Olutvalikoima on monessa kaupassa laajentunut alkoholilain muutoksen myötä. Arkistokuva: Katja Kaikkonen

Olutvalikoimat ovat kasvaneet vuoden aikana ja lonkerolla on vankka suosio.

Uusi alkoholilaki on ollut voimassa nyt noin vuoden päivät. Uudet juomavalikoimat ovat vakiintuneet kauppojen hyllyille. K-Citymarket Kolmisopin kauppias Jari Kostilainen kommentoi, että heillä esimerkiksi olutvalikoima on kasvanut noin 40 prosenttia.
– Tämä on tervetullut uudistus. Hienoa on myös se, että meillä on entistä enemmän paikallisia oluita valikoimassa. Ja kulutustottumuksessa on tapahtunut olennainen muutos. Nyt pääasiassa ei ole enää määrä, vaan laatu, Kostilainen iloitsee.
Kostilaisesta juomakulttuurin muutos kansainvälisempään suuntaan on hyvä asia.
– Nautinto-oluet saatiin valikoimiin alkoholilain uudistuksen myötä. Nyt ostellaan pullo sitä ja toinen tätä, ja maistellaan.

Odotetusti lonkeroiden myynnin kasvu on ollut merkittävä.
– Uuden lain myötä kauppojen hyllyille saatiin vahvemmat ginipohjaiset lonkerot. Meillä niiden myynti on lähes kokonaan korvannut vanhojen lonkeroiden myynnin, K-Market Sataman, Itkonniemen ja Makasiinin kauppias Mika Parviainen kommentoi.
Parviainen sanoo, että heillä osattiin aika hyvin ennakoida, millä tuotteilla tulee olemaan kysyntää, ja mitä valikoimiin kannattaa tilata.
– Pienpanimoiden tuotteita on tullut mukavasti lisää, ja niitä olisikin saatavilla vaikka kuinka. On kuitenkin mietittävä, mihin hyllytilat riittävät, Parviainen hymähtää.

Sataman alueen K-Marketeissa alkoholittomien tuotteiden myynti on kasvanut huomattavasti. Parviainen sanoo, että esimerkiksi alkoholittomat oluet ovat olleet todella suosittuja.
– Näissä on tapahtunut meillä ylivoimaisesti suurin prosentuaalinen myynnin kasvu.