Lotta Saahko tulee töihin Kuopioon – Koronalaulut papan kanssa kuitenkin jatkuvat ja papasta tulossa myös kirja

Lotta Saahko on 27-vuotias viestinnän maisteri, jonka näyttelijäntyön opinnot Lontoossa keskeytyivät koronan vuoksi.

Lotta Saahko aloittaa Kuopion kaupunginteatterin viestinnässä elokuussa.

Papan ja Lotan koronalauluvideoista koko kansan tietoisuuteen tänä keväänä noussut Lotta Saahko aloittaa elokuussa Kuopion kaupunginteatterilla markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä.
Viikkosavon tavoittama Saahko kertooaloittaneensa viime syksynä näyttelijäntyön koulutuksen Lontoossa. Maaliskuussa hän tuli koronaa pakoon Suomeen, jonka jälkeen tuli tieto, että koulu menee loppuvuodeksi kiinni ja nainen jäi tyhjän päälle. Saahko päätti etsiä tuolle ajalle uusia haasteita ja päätyi hakemaan työtä Kuopiosta.
– Kuopion Kaupunginteatterissa yhdistyy suurin rakkauteni ja intohimoni teatteria kohtaan, sekä viestinnän osaamiseni.

Saahko odottaa innolla uutta työtään Kuopiossa. Hänestä on ihanaa päästä yhdistämään kaikkia intohimon kohteitaan ja tavoitteena olisi päästä myös lavalle.
– Suunnittelen, että kuvaisin YouTubeen Kuopion Kaupunginteatterin omaa dokumenttisarjaa, jossa haastatellaan teatterin työntekijöitä, kokeillaan pukuja, tutustutaan lavasteisiin ja niin poispäin.

Lopullista muuttoa Kuopioon ei ainakaan vielä ole edessä. Saahko kertoo tekevänsä työtä osa-aikaisesti ja olevansa osan viikosta Kuopiossa ja toisen osan Valkeakoskella isoisänsä Jorma Saahkon luona, jotta Lotan ja papan lauluprojekti voi jatkua.
– Tekemistä varmasti riittää, sillä aiomme kuvata videoita talteen sen vuoksi, että voisimme jatkossakin julkaista videon päivässä. Olen innoissani, että Kuopion tiimi on niin joustava, että saan tehdä töitä myös etänä ja määrittää työaikani itse.

Kuopio ei ole Saahkolle entuudestaan tuttu, mutta kaupunginjohtaja Jarmo Pirhonen järjesti Saahkolle kaupungissa pienen kiertoajelun.
– Odotan varsinkin lanttukukkoa, en ole syönyt sitä sen jälkeen kun mummoni nukkui pois vuonna 2013.

Tällä hetkellä Saahko viettää aikaa isoisänsä kanssa laulaen ja kirjoittaen hänen elämänkertaansa, jonka olisi tarkoitus tulla kauppoihin marraskuun alussa.
– Kirjan käsikirjoituksen tulee olla valmis 10.8. eli juuri sopivasti kun teatterityöni alkaa elokuun alussa.

Lotta-Sofia Saahko

  • 27-vuotias viestinnän maisteri ja graafisen suunnittelun diplomi.
  • Aloitti lokakuussa 2019 Lontoon East 15 Acting -koulussa. Näyttelijäntyön maisteritutkinto jäi koronan vuoksi muutamaa kuukautta vaille kesken.
  • Aloittaa Kuopion kaupunginteatterin markkinoinnin ja viestinnän tehtävissä elokuussa.
  • Tullut kansan tietoisuuteen pappansa Jorma Saahkon kanssa tekemistä koronalauluvideoista. Videoilla Lotta ja hänen pappansa Jorma Saahko laulavat vanhoja lauluja. juttelevat menneistä ajoista, sodasta, papan elämästä evakkona ja Lotan mummosta.
  • Kirjoittaa kirjaa pappansa elämästä. Kirjan olisi tarkoitus tulla ulos tulevana syksynä.
  • Toiminut bloggarina ja tubettajana vuodesta 2015 omalla toiminimellä, lisäksi kouluttanut yrityksiä somen käytössä, tuottanut some-sisältöjä sekä suunnitellut vaikuttajakampanjoita.
  • Saksalaissuomalaisen Kauppakamarin viestintäjohtaja vuoteen 2019.