Lukutapahtuma kirjastolla viikonloppuna – menossa mukana lukukoira Sylvi

Lukukoira Sylvi on mukana lukumaratonilla. Arkistokuva: Elisa Nuutinen.

Puijo Wolleyn Naiset lukevat tapahtumassa Me Rosvolat -kirjaa. Mukana myös lukukoira Sylvi.

Pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla järjestetään lauantaina lukumaraton. Puijo Wolleyn naistenjoukkueen jäsenet lukevat tapahtumassa ääneen Me Rosvolat -kirjaa. Mukana maratonilla on myös lukukoira Sylvi.

Lukumaratonin on ideoinut Puijo Wolleyn naistenjoukkueen päävalmentaja Elina Salomäki.
– Olen jo pitkään ihaillut sitä, että Kuopiossa on käytössä tällainen apu lasten lukemisen kannustamiseen kuin lukukoirat. Sylvi on aivan ihana, tosin olen ehkä vähän puolueellinen, sillä itsellänikin on kaksi mäyräkoiraa, Elina nauraa.
Elinalle lukeminen oli äärimmäisen tärkeää lapsena. Kirjastoauto oli viikoittaisessa käytössä, eivätkä kaikki lainatut kirjat meinanneet edes mahtua reppuun.
– Minä luin päivittäin, välillä ehkä vähän liikaakin, kun meinasi yöunet jäädä vähille, jos kirja oli oikein jännässä kohdassa. Rakastan lukemista edelleen.

Lukemisen parissa Elina saa hetken omaa aikaa ja rentoutuu. Kirjan maailmaan uppoaminen auttaa unohtamaan kaiken muun ja nollaa hyvin esimerkiksi rankan työpäivän.
– Lasten lukeminen on tällä hetkellä tärkeä aihe, koska on huomattu, että taso on laskenut valtakunnallisesti. Tästä syystä halusin järjestää tapahtuman Sylvin ja kirjaston kanssa. Lukukoirakonsepti on mahtava. Eläin on monessa tilanteessa se paras kumppani.
Eläimen läsnäolo voi olla joskus helpompaa ja tuntua paremmalta kuin ihmisen läsnäolo.
– Eläin ei tuomitse, eläin on aina hyvällä tuulella ja kuuntelee kärsivällisesti, oli kyseessä sitten päivän ilot ja murheet tai kirjan lukeminen, Elina summaa.

  • Pääkirjaston lasten- ja nuortenosastolla järjestetään lukumaraton lauantaina 10.11. klo 12–14.