Luvassa erikoismeiningin tapahtuma

Humu-klubin ja Kellari ry:n yhteisillassa esiintyvän Njihen musiikissa kuuluu vaikutteita niin synkästä americanasta, Inarijärven maisemista kuin naivismistakin. Kuva: Teo Korhonen

Humu-klubi ja Kellari ry järjestävät yhteisillan.

Kuopiolaisessa musiikkikentässä toimivat Kellari ry ja Humu-klubi liittävät voimansa yhteen ja järjestävät tulevana perjantaina HumuKellari-spesiaali -nimisen yhteistapahtuman. Illan aikana Pannuhuone Gust. Raninissa kuullaan muun muassa räpättyä Popedaa ja inarilaisen Elle Kokkosen psykedeelinen folk-projekti Njihe.
– Kyseessä on erikoismeiningin tapahtuma. Luvassa on yllätyksellisyyttä ja jotain uutta ja hämmentävää, sanoo Kellari ry:n Joona Hynynen.

Humu-klubi on toiminut Kuopiossa seitsemisen vuotta ja se on järjestänyt vuosien varrella 156 live-keikkaa. Elävän musiikin ja kulttuurin yhdistys Kellari ry perustettiin puolestaan vuosi sitten ja viime vuoden aikana se järjesti Kuopiossa 9 eri tapahtumaa. Niistä suurin oli kesällä Valkeisenlammella järjestetty Kellarifest, jossa kävi noin 400 ihmistä.
Lisäksi Kellari ry:n tapahtumia on nähty muun muassa Muikkuravintola Sampossa, Kaivuri Pubissa ja Jahtihovissa.

Hynynen kertoo, että Kellari ry:n idea on tarjota Kuopion alueella vaihtoehto- ja alakulttuurin tapahtumia. Yhdistyksen tapahtumat ovat usein poikkitaiteellisia ja ne saattavat live-musiikin lisäksi tarjoilla esimerkiksi taidenäyttelyjä tai improteatteria.
– Tapahtumissamme on kuultu eri genren musiikkia, muun muassa rokkia, bluesia ja iskelmää. Tapahtumissamme käy kaikenlaista porukkaa. Tapahtumien lisäksi Kellari ry tekee podcasteja SoundCloudiin, Hynynen kertoo.
Humu-klubi ja Kellari järjestävät yhteisen tapahtuman nyt ensimmäistä kertaa

HumuKellari-spesiaali Pannuhuone Gust. Raninissa pe 8.2. kello 21.