Maailmassa on virhe

En jaksaisi valittaa, mutta maailmassa on virhe. Tämä virhe on niin perustavaa laatua oleva valuvika, että siihen on puututtava, ennen kuin se aiheuttaa peruuttamatonta tuhoa.

Kyseessä ei ole kuitenkaan maailmanluokan presidenttikoomikon Donald Duckin toilailut Ameriikan puikoissa. Pakko kyllä myöntää, että näin huikeaa viihdettä ei osaisi järjestää Jylhäsalmen Juhakaan. Onhan se ollut mielenkiintoista seurata Donaldin hämmentämää sekametelisoppaa, jossa vasen käsi järjestää hupia kansalle, samalla kun oikea tekee tuhojaan toisaalla. Kerrassaan mainio ankka.

Virhe ei ole myöskään se perinteinen suomalainen numeroleikki, missä kaatuneet lasketaan. Tarkoitan tietenkin tulevan viikonlopun juhannusarvontaa, missä tekstiteeveeltä tarkistetaan ensin lottonumerot ja heti perään mittumaarina menehtyneet. Tämän raadollisen virheen kun saisi pyyhittyä pois ja kaatuneiden määräksi nollan, niin olisihan se upea kruunu keskikesän juhlinnalle. Pelkäänpä kuitenkin, että miestä väkevämpi tulee tekemään tuhojaan tälläkin kertaa.

Kyseessä ei ole kumpikaan edellä mainituista. Nyt puhutaan paljon suuremmista asioista, kuin hassun ankan tai Jussin toilailuista. Kyseessä on tietenkin meneillään olevat futiksen MM-kisat ja sinne pesiytynyt ihmeellinen uusi sääntö nimeltään videotarkistus. Mitä helvettiä, kysyn minä? Miksi maailman suosituimmasta oopperasta halutaan ottaa juuri se tekijä pois, minkä ansiosta futis on elämää suurempaa. Inhimillinen tekijä, kiistanalaiset ratkaisut ja kyseenalaiset tuomiot ovat juuri ne mausteet, joiden ansiosta me muistelemme edelleen vuoden 1966 MM-kisojen finaalin voittomaalia, minkä Geoff Hurst laukoi yläriman kautta maaliin. Ylittikö pallo maaliviivan vai ei? Jälkeenpäin tehdyn Oxfordin yliopiston tutkimuksen mukaan pallo ei olisi ylittänyt maaliviivaa. Paskan marjat sanon minä. Tätäkään legendaa ja koko tutkimusta ei olisi syntynyt, mikäli käytössä olisi tuolloin ollut videotarkistus. Jumalan käsikin olisi vain pelkkää maalia Sikstuksen kappelin katossa. Barrikaadeille!

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.