Markkinatunnelmaa Kuopion torilla koko viikonlopun

Kansainvälisillä suurmarkkinoilla on tarjolla muun muassa käsitöitä ja ruokaa.

Eilen torstaina käynnistyneet Kansainväliset suurmarkkinat täyttävät tänä viikonloppuna Kuopion torin ja toria ympäröivät kävelykadut. Markkinat ovat avoinna perjantaina ja lauantaina kello 20 asti ja sunnuntaina kello 18 asti. Kansainvälisille Suurmarkkinoille osallistuu 120 yrittäjää yli 30 eri maasta.

Torilla on myyjien lisäksi myös monia katusoittajia. Esimerkiksi siilinjärveläismuusikot Tapani Kokkonen, Heikki Niskanen ja Teuvo Mononen saapuivat perjantaina Siskotyttö-patsaan edustalle soittamaan haitaria.

– Soittelemme milloin missäkin, esimerkiksi hirvipeijaisissa ja hiljakkoin esiinnyimme myös Siilifolkissa, miehet kertovat.

Savon Sanomat kertoi, että Kuopio on saamassa myös Suomen mittakaavassa ensimmäiset kansainväliset joulumarkkinat. Kolmiviikkoinen mittava tapahtuma on tarkoitus järjestää ensimmäisen kerran joulukuussa 2020. Tapahtuma aiotaan vakiinnuttaa jokavuotiseksi.

Aloitteen tapahtuman luomisesta on tehnyt kansainvälisiä suurmarkkinoita tuottava TMK Tori- ja markkinakaupan palvelukeskus Oy. Savon Sanomien mukaan yhtiö on neuvotellut asiasta Kuopion kaupungin ja kaupunkikeskustan kehittämisyhdistyksen kanssa viime vuoden vaihteesta lähtien.

Markkinat täyttävät torin sunnuntaihin asti.

 

Torilla on tarjolla muun muassa pizzaa ja rinkeleitä.

Tapani Kokkonen, Heikki Niskanen ja Teuvo Mononen saapuivat perjantaina ex-tempore Kuopion torille soittamaan haitaria.

Suurmarkkinoiden tämän vuoden teema on ”Maailma on kaunis”.