Moottoripyöräparkki Kuopion kaupungintalon viereen

Moni moottoripyöräilijä ei vielä ole huomannut uutta pysäköintipaikkaa. Kuva: Aarne Saali

Moottoripyöräharrastajat ovat pitkään harmitelleet, ettei Kuopion keskustassa ole moottoripyöräilijöille kunnon parkkiruutuja.

Nyt tilanne on muuttunut, sillä kaupungintalon viereen on hiljakkoin avattu uusi parkkialue moottoripyörille. Kuopion Moottoripyöräklubi KMC:n jäsen Aarne Saali on asiasta tyytyväinen. Hän on ollut lobbaamassa asiaa muutamille kaupunginvaltuutetuille.

– Suunnitelmissamme oli tehdä asiasta kuntalaisaloitekin, mutta sille ei ollut tarvetta, kun asia jo ratkesikin. Parkkipaikkaa on puuhattu aiemminkin, mutta nyt asia muuttui teoiksi. Saali kertoo.

Yle Kuopion mukaan myöhemmin kesän aikana myös Kauppakadun ja Savonkadun kulmaukseen on tarkoitus maalata vielä lisää moottoripyöräparkkeja.

Tuo motoristeja keskustaan

KMC on omilla kanavillaan kertonut parkkipaikoista motoristikansalle. Saalin mukaan myös valtakunnallinen mp-nettilehti Motouutiset on uutisoinut asiasta. Saali on kuitenkin huomannut, etteivät monet moottoripyöräilijät vielä tiedä uusista parkkiruuduista.

– Toivoa sopii, että kaupungin ydinkeskustaan saadaan vielä pari puuttuvaa opastetta, jotka ohjaavat kypäräpäät Maljalahdenkadun kautta kaupungintalon takaa sen Puijonkadun puoleiseen päätyyn. Olisi mukava nähdä, että parkkipaikka täyttyy kaksipyöräisillä liikkuvien matkailijoiden ajokeista.

Saali uskoo, että uudet parkkipaikat houkuttelevat motoristeja keskustaan.

– Kuopio on suosittu etappi moottoripyörämatkailijoiden kesäreissuilla. Nyt kaupunki voi sanoa olevansa myös motoristiystävällinen, kun se on järjestänyt ilmaisen parkkipaikan aivan torin laidalle.

Saali kertoo, etteivät moottoripyöräparkit ole aivan uusi asia Kuopiossa.

– Muutamaan vuoteen paikkoja ei ole kuitenkaan keskustan alueelta löytynyt. Moottoripyöriä on täytynyt tällä välin pysäköidä autojen ruutuihin tai jättää sekalaisiin paikkoihin, joihin palatessa on ollut pelko ajopuserossa siitä, että kytkinkahvassa roikkuu muovitaskuun taiteltu kirje Parkkisen Pirkolta, Saali muotoilee.