Muistoja kaivataan

Viikkosavo täyttää tänä vuonna kunnioitettavat 140 vuotta. Viikkosavo ja sen edeltäjä, Savo-lehti ovat olleet osa kuopiolaisten arkea jo useiden sukupolvien ajan.
Monilla vanhan polven kuopiolaisilla onkin varmasti muistoja lehdestä ja sen kertomista uutisista jo vuosikymmenten takaa. Juhlavuonna haluamme koota lukijoiden muistoja lehdestä. Pyydämmekin nyt lukijoitamme lähettämään omia muistelukirjoituksiaan toimitukseemme.

Onko lehti jossain vaiheessa vaikuttanut elämääsi? Onko sinusta kenties joskus tehty juttu lehteen? Löysitkö lehdessä ollesta mainoksesta itsellesi hyvän ostoksen? Tunsitko ehkä jonkun lehden toimittajista? Tai opitko jopa lukemaan Viikkosavon tekstiä tavailemalla? Tämänkaltaisia muistelukirjoituksia toivomme. Koostamme niistä myöhemmin lehtijuttua.

Pyydämme juhlavuonna lukijoita avuksi myös vanhojen lehtien metsästykseen. Lehden arkistoissa on valitettavan vähän tallella vanhoja Savo-lehtiä tai esimerkiksi 1970-80-luvun Viikkosavoja. Onko sinulla tallessasi vanhoja lehtiämme, jotka tahtoisit lahjoittaa lehden arkistoihin? Otamme niitäkin mielellämme vastaan.
Juhlavuonna haluamme nostaa esille paitsi lehden, myös Kuopion historiaa. Julkaisemme tänä vuonna noin kerran kuussa historiaan liittyvän teemasivun, jossa kerromme Kuopioon liittyviä tarinoita ja muistelmia. Myös historiasivujemme juttuja varten otamme vastaan juttuvinkkejä ja muisteluja.

Lehteemme liittyviä muistoja voi lähettää esimerkiksi sähköpostilla osoitteeseen toimitus.kaupunkilehdet(at)media.fi tai kirjepostilla osoitteeseen Viikkosavo, Suokatu 36 c, 70110 Kuopio.