Muutosten vuosi

Tämän lehden ensimmäisessä jutussa muistellaan, millainen vuosi 2018 on ollut Kuopiossa. Viikkosavo on uutisoinut kaupungin asioista joka ikinen viikko tänäkin vuonna. Tämä lehti on siis Viikkosavon vuoden 52. numero.

Vuotta taaksepäin kelatessa huomaa saman, minkä voi huomata jokaisen vuoden lopussa. Vuosi on taas ollut täynnä muutoksia; niin kansainvälisesti, kansallisesti kuin varmasti myös jokaiselle henkilökohtaisesti. Muistiin jäävät helposti ennen kaikkea näkyvät muutokset, kuten esimerkiksi Kauppakadun remontti tai Kuopion Portin rakentaminen.

Tämä vuosi on ollut merkittävien muutosten vuosi tosiaan myös minulle henkilökohtaisesti. Vuosi lähti esimerkiksi käyntiin siitä, että muutimme toiselle puolelle Kuopiota. Pian sen jälkeen elämäämme tuli rikastuttamaan pieni koiranpentu, vanhemman koiran kaveriksi. Ei mennyt kauankaan, kun pentu jo taisteli hengestään sairastuttuaan vakavasti. Kun tästä selvittiin, olikin vuosi jo puolessa välissään. Loppupuolelle vuotta jäi vielä odotettavaksi esimerkiksi naimisiin meno, uuteen sukunimeen totuttelu ja yllättäen auton vaihto, kun entinen hajosi. Muutosta riittämiin. Kohdalle on osunut käsiteltäväksi onnea ja vastoinkäymisiä, syntymää ja kuolemaa.

Näin vuoden lopuksi voi vielä vaikkapa miettiä, mitä ensi vuodelta toivoisi. Jos jokin jäi kaihertamaan tänä vuonna, voi siihen ainakin yrittää puuttua ensi vuonna. Se mikä taas on tänä vuonna hyväksi todettu, on parasta säilyttää tulevinakin vuosina.

Iloista ja onnellista uutta vuotta kaikille lukijoille!