Näyttelijä hyppäsi uuteen rooliin

Karri Lämpsä aloitti Kuopion kaupunginteatterin näytteljänä vuonna 2001. Kuva: Ismo Vornanen

Karri Lämpsä toimii nykyään myös myyntipäällikkönä.

Kuopion kaupunginteatterin pitkäaikainen näyttelijä Karri Lämpsä on muutaman viikon ajan toiminut aivan uudenlaisessa roolissa. Hän nimittäin aloitti tänä syksynä teatterin myyntipäällikkönä. Hän on näyttelijän työnsä ohella opiskellut kauppatieteitä, joten myyntipäällikön tehtävä vaikutti kiinnostavalta mahdollisuudelta.
Näyttelemistä hän ei kuitenkaan ole kokonaan jättämässä. Lavalla häntä nähdään jälleen kevätkaudella, jolloin Kolme iloista rosvoa -näytelmä palaa takaisin ohjelmistoon.
– En missään vaiheessa ole ajatellut jättää näyttelijän työtä kokonaan. Minua kiinnostaa yhdistää asioita ja osaamista. Teatterin ja kaupallisen alan yhdistäminen on tosi mielenkiintoista.

Karri sanoo, että pitkä kokemus näyttelijän työstä antaa hyviä eväitä myös myyntityöhön.
– Olen ollut talossa 18 vuotta, joten tunnen hyvin, miten teatterin rakenne toimii, miten teatteria tehdään ja mitkä asiat ovat mahdollisia. Uudessa työssä voin siirtää näyttelijän työstä saamaani kokemusta teatterin myyntiin ja markkinointiin.
– Haluan osaltani olla luomassa Kuopiosta kaupunkia, missä on sosiaalista meininkiä ja minne ihmiset haluavat muuttaa.

Ensi viikolla Karri on yhdessä teatterin yleisötyöntekijä Matti Halmetvaaran kanssa järjestämässä teatterilla uutta Stage-nuortentapahtumaa. Ensi kertaa järjestettävä maksuton tapahtuma järjestetään tiistaina 15.10. ja se on suunnattu 7.–9.-luokkalaisille. Tapahtumassa nuoret pääsevät eri toimintapisteillä kokeilemaan muun muassa sirkusta ja maskeerausta. Tapahtuman etkot alkavat kello 15.30, jolloin Karri vetää nuorille Leffapajan. Siinä nuoret pääsevät käsikirjoittamaan, näyttelemään ja kuvaamaan itse ideoimiaan kohtauksia Minna-näyttämöllä.
– Olen vuosien varrella itse viritellyt erilaisia indiejuttuja ja kuvaillut pöytälaatikkoon. Kamerakalustoakin on kertynyt vuosien varrella mukavasti. Ajattelimme, että miksei nuorille voisi välittää tätä osaamista, varsinkin kun monet nuoret ovat kiinnostuneita erilaisten nettivideoiden tekemisestä.
Stage-tapahtuma huipentuu noin kello 20 alkavaan leffapajan ja POE-hahmoimproilujen ensi-iltaan.