Niiralankatu aukeaa maanantaina

Niiralankatu välillä Sairaalakatu-Suokatu aukeaa maanantaina. Tulliportinkatu välillä Puistokatu-Sairaalakatu on jo auki.

Niiralankadun remonttia viimeistellään parhaillaan kovaa kyytiä. Katu avataan maanantaiaamuna kello 5.00 sekä henkilöauto-, bussi- ja kevyelle liikenteelle.
– Ensimmäinen bussi kulkee remontoidulla Niiralankadulla heti viiden jälkeen, kertoo työmaapäällikkö Harri Kuhmonen.

Suurimmat muutokset Niiralankadulla ovat uusi kiertoliittymä ja kadun keskikaistaleen poistuminen. Kadunleveys kapeni entisestä autoilijoiden näkökulmasta, mutta teatterinpuoleinen kevyen liikenteen väylä leveni. Uudelle kevyen liikenteen väylälle on valmistumassa erotellut pyöräily- ja jalankulkukaistat. Kevyen liikenteen väylän työt ovat kuitenkin vielä ensi viikollakin kesken, joten aluksi kävelijät ja pyöräilijät saavat edelleen kulkea kadulla sekaisin, ennen kuin kaistat valmistuvat.

Samalla kun Niiralankatu avataan, suljetaan vuorostaan Suokatu väliltä Niiralankatu-Hannes Kolehmaisen katu. Nyt kaikki liikenne on kulkenut nimenomaan Suokadun kautta, eikä sen kohdan remonttia ole voitu edistää kovan liikenteen vuoksi. Nyt katu suljetaan, jotta sekin voidaan viimeistellä.
– Eli Niiralankadulta ei voi kääntyä Suokadulle. Arvio on, että Suokadun sulkuaika on vajaan kuukauden verran. Tavoite olisi saada Suokatu auki marraskuun puolivälissä, mutta katsotaan nyt kuinka tuo talvi tulee ja vaikuttaako se remonttiin.

Kuhmonen kehottaa autoilijoita erityiseen varovaisuuteen, kun Niiralankatu maanantaina avataan. Kiertoliittymää ei vielä avata kokonaisuudessaan, vaan toistaiseksi vain niin, että sen läpi pääsee ajamaan, muttei kiertämään ympyrää.
– Kiertoliittymän molemmin puolin on suojatiet, eli varovaisuutta sinne liikenteeseen, ettei vauhti pääse nousemaan liian korkeaksi.