Nukketeatterifestivaali Kuopiossa tällä viikolla

Györiläisen Vaskakasen La Fontainen eläinsadut -teoksessa lavalla nähdään leijona, hyttynen, sammakko, hiiri, vuohia, kanoja ja närhi. Esitys sopii kaikenikäisille. Kuva: Vaskakas

Teoksissa käsitellään muun muassa rasismia ja narsismia. Työpajoja on tarjolla aikuisille ja nuorille.

Toista kertaa Kuopiossa järjestettävä Nukketeatteri-mikrofestivaali järjestetään 13.–14.9. Kulttuuriareena 44:ssä.
Esiintyjät tulevat Unkarin Györistä, Akaasta, Joensuusta ja Kuopiosta. Eri nukketyyppien lisäksi nähdään varjoteatterin keinoin toteutettuja esityksiä.

Seitsemästä esityksestä viisi on tarkoitettu aikuisille ja nuorille, yksi kaikenikäiselle yleisölle ja yksi alle 3-vuotiaille. Eläinsatujen lisäksi teokset ovat saaneet innoituksensa runoudesta, mustasta valosta, maahanmuuttokeskustelusta ja suorasukaisesta käsinukkeperinteestä, ja niissä käsitellään muun muassa rasismia ja narsismia.
Torstaina 13.9. esityksiä on kello 10, 12, 15.30, 13 ja 18. Perjantaina 14.9. esityksiä on kello 10, 12, 17, 17.45 ja 18.

Esitysten lisäksi festivaalin aikana järjestetään yksi teosesittely sekä neljä aikuisille ja nuorille tarkoitettua työpajaa, joissa tutkitaan nukke-, esine- ja varjoteatterin ilmaisukeinoja yhdessä ammattiohjaajien kanssa.
Kaikkiin työpajoihin ja esityksiin on vapaa pääsy. Katsojia otetaan tilojen sallimissa rajoissa. Työpajoihin on ennakkoilmoittautuminen.
Festivaalin järjestää Taiteen edistämiskeskus yhteistyössä Györin ja Kuopion kaupunkien kanssa. Festivaali liittyy Kuopiossa järjestettäviin Unkarin kulttuuriviikkoihin.

Nukketeatteri-mikrofestivaali 13.–14.9. Kulttuuriareena 44.