”Nykyinen stadion oli susi jo syntyessään” – Viikkosavo kysyi, mitä mieltä jalkapallofanit ovat Keskuskentän stadionhankkeesta

Moni jalkapallon seuraaja valittelee Keskuskentän nykyisen katsomon tolppia, jotka hankaloittavat pelin seuraamista.

Keskuskentän stadionhanke herättää ajatuksia ja intohimoja. Viikkosavo kysyi KuPSin pelissä, mitä fanien mielestä stadionille tulisi tehdä.

KuPS kaatoi sunnuntaina komeasti Suomen suurimman jalkapallojoukkueen HJK:n ja taistelee SM-kullasta. Tälle kaudelle kaupunki on budjetoinut 600 000 euroa Keskuskentän uuden stadionin suunnitteluun, mutta ratkaisuun stadionin operaattorista ja koosta ei ole päästy. Kuuma stadionkeskustelu jatkuu kaupungin päättävissä elimissä vielä tämän syksyn aikana. Viikkosavo kysyi sunnuntain peliin saapuneilta jalkapallofaneilta, mitä heidän mielestään stadionille pitäisi tehdä.

Entinen KuPSin pelaaja Janne Ilvetsalo päivittelee, että nykyinen stadion oli susi jo syntyessään.

Peliin saapuneiden Matti Valtasen ja Jenni Vartiaisen mielestä stadionhankkeen toteutuminen on ehdottoman tärkeä asia niin KuPSille kuin kaupungin imagolle.
– Kunnon stadion toisi Kuopiolle näkyvyyttä ja ison stadionin myötä täällä olisi mahdollisuus järjestää isoja tapahtumia. KuPS voisi pelata isotkin kansainväliset ottelut Kuopiossa.
Valtasen ja Vartiaisen mielestä 8 000-paikkainen stadion ei ole liian iso.
– Olemme käyneet katsomassa pelejä esimerkiksi Englannissa ja siellä sen kokoista katsomoa ei pidettäisi edes isona. Isompi ja parempi stadion houkuttelisi lisää katsojia. KuPSin tosin olisi syytä mainostaa pelejään enemmän, että väkeä saataisiin paikalle, Jenni pohtii.

Jenni Vartiainen ja Matti Valtanen: Uusi stadion tarvitaan ehdottomasti!

Katsomosta löytyi myös KuPSin entinen legenda Janne Ilvetsalo. Hän on stadionin suhteen radikaalilla linjalla:
– Koko nykyisen katsomon voisi purkaa ja rakentaa uusi tilalle. Tämä katsomo oli susi jo syntyessään, se on vanhanaikainen ja tolpat ovat yleisön näköesteenä.
Jannen mielestä Keskuskentälle pitäisi rakentaa kerralla 8 000 katsojan stadion.
– Samankaltainen kuin Seinäjoella.
Timo Lauronen yhtyy Jannen ajatukseen.
– Kyllä 8 000-paikkainen stadion olisi hyvä ratkaisu Kuopioon. Toimivin olisi sellainen matala, mutta koko kentän kiertävä katsomo. Se olisi houkutteleva ja toisi väkeä paikalle.

Kuopiossa asuva Riia Reunamäki ja iisalmelainen Joona Ojala pohtivat, että varsinkin syksyllä lämpimät sisätilat olisivat hyvä asia: ”Tässä katsomossa nuo tolpat hieman vaikeuttavat pelin seuraamista”, Joona sanoo.

Kaikki KuPSin kotipelit paikan päällä seuraava Petri Hartikainen olisi valmis tinkimään stadionin koosta. Vastakatsomo olisi hänen mielestään kuitenkin saatava nopeasti.
– Nyt kun kaupungilla on rahat vähissä, niin mielestäni tässä vaiheessa ei välttämättä tarvitse tehdä 17 miljoonan euron stadionia. Hieman pienempikin riittäisi näin aluksi. Stadioniahan voisi myöhemmin laajentaa, kun taloustilanne paranee.
Samoilla linjoilla on Kotalahdessa asuva Aki Hartikainen. Hänen mielestään 6 000 – 7 000 istumapaikan stadion olisi sopivan kokoinen.
– Jos rahat on nyt tiukilla, niin kaikkea ei tarvitse tehdä kerralla. Mutta katettua katsomoa pitää saada lisää ja olosuhteita parannettava.

Petri Hartikaisen mielestä isoa stadionia ei tarvitse rakentaa kerralla: Sitä voisi laajentaa, kun kaupungin talous paranee.

Kuopiolainen Riia Reunamäki pohtii, että ison stadionin rakentaminen loisi myös työpaikkoja. Hänen mielestään stadionille kaivataan varsinkin näin syksyllä lämpimiä sisätiloja.
Iisalmelainen Joona Ojala pohti, onko Kuopiossa tarvetta ihan niin isolle stadionille.
Heidi Niskasen mielestä
8 000-paikkainen stadion ei ole suuruudenhulluutta.
– Iso stadion mahdollistaisi isojen tapahtumien järjestämisen Kuopiossa.

Heidi Niskanen uskoo, että hyvät olosuhteet houkuttelisivat lisää kävijöitä peleihin.

Aki Hartikaisen mielestä noin 6000-7000 katsojan stadion olisi riittävän kokoinen Kuopiossa.

 

Timo Lauronen haluaisi koko kentän kiertävän katsomon.

Keskuskentän stadionhanke

Hankesuunnittelutyöryhmä esitti viime vuoden lopulla keskuskentälle UEFA:n kategoria 4 mukaista noin 8 000-paikkaista stadionia.
Stadionilla voisi järjestää jopa 20 000 ihmisen yleisötapahtumia.
Hankkeessa nykyisen pääkatsomon jatkeeksi rakennettaisiin katetut katsomot kolmelle sivulle.
Kaupunginhallitus hyväksyi hankesuunnitelman tammikuussa.
Esisopimuksen odotettiin syntyvän kesällä, mutta neuvottelut ovat vielä kesken.