Nyt ne pysäkkinäytöt kuntoon

Viime viikonloppuna kesäkausi korkattiin kunnolla käyntiin, kun koulut päättyivät. Nyt alkaa lomasesonki, ja kesän aikana lukuisat turistit koti- ja ulkomailta tulevat myös Kuopioon.

Oletko ikinä matkustanut julkisissa kulkuvälineissä vieraalla paikkakunnalla, tai vaikkapa ulkomailla asti? Mitä ilman et siellä pärjäisi? Mistä siis seuraat, milloin on oikea pysäkki jäädä pois? No tietenkin kulkuvälineen pysäkkinäytöiltä, joihin päivittyy reaaliaikaisesti seuraavan pysäkin tiedot. Minä en ainakaan selviäisi ikimaailmassa oikeaan paikkaan, jos en saisi näytöltä kytätä, milloin oma pysäkkini tulee! Vaan näinpä ei tehdä Kuopiossa, koska pysäkkinäytöt eivät ole käytössä, vaikka ne on busseissa olemassa.

Kuopion seudun joukkoliikenne on haluttu tehdä viimeisen päälle. Vilkun ilme on mietitty linja-autojen värimaailmoja myöten, ja busseista löytyy myös hienot näyttötaulut, joissa pyörii mainoksia. Mutta miten ihmeessä on mahdollista, että pysäkkitietoja ei saada näkyviin! Meillä on nykyisin jopa palvelu, josta voi reaaliajassa seurata bussien liikkeitä, eli kaikki olisi mahdollista!

Nyt kannattaisi pistää Vilkun henkilökunnan töpinäksi ja vähän äkkiä. Ei ole eduksi Kuopiolle, että jälleen kesällä tuhannet turistit joutuvat hankaluuksiin tämän asian vuoksi. Ja jopa me paikkakuntalaisetkin saamme tästä kärsiä, jos yritämme mennä bussilla vieraammalle asuinalueelle, vaikkapa kyläreissulle. Ei siinä auta kaverin sanoa, että jäät sitten pois tietyn nimisellä pysäkillä, kun mistäpä seuraat, minkä niminen pysäkki on milloinkin tulossa! Miten tällainen on Kuopion kokoisessa kaupungissa edes mahdollista?

Kirjoittaja on toimittaja.