Ode In Black julkaisee debyyttilevyn

Ode In Blackin debyyttialbumi pitää sisällään tiukkoja riffejä, tarttuvia melodioita ja räjähdyksenkin.

Kuopiolaiselle Ode In Blackille kuuluu hyvää. Yhtyeen viime vuosi meni pitkälti perjantaina julkaistavan debyyttialbumin kanssa painiessa. Pitkään työn alla ollut uusi täyspitkä levy on parasta aikaa masteroitavana ja saadaan ainakin digitaalisen jakelun puolelle toivon mukaan jo tällä viikolla.
–  Levyn raidoista suuri osa oli nauhoitettu jo aiemmin, mutta 2016 syksyllä saimme ”tarjouksen josta ei voinut kieltäytyä”. Lyhykäisyydessään voisi avata, että meille avautui mahdollisuus tehdä levy nimekkään tuottajan kanssa ja mahdollisesti sitä kautta tavoitella diiliä kansainvälisen levy-yhtiön kanssa, kertoo yhtyeen kitaristi Iiro Saarinen.

AIKATAULUSYISTÄ johtuen kuitenkin levy-yhtiö- ja tuottajakuviot etenivät etanan vauhtia. Bändi jaksoi odotella kevääseen saakka, kunnes päätti, että odottelu saa riittää. Lukuisten suositusten kautta he päätyivät lähettämään ekan sinkkubiisin ”The Sea In Which We Drown” raidat miksattavaksi Antto Tuomaiselle, jonka kätten jälki vakuutti jäsenet.

ODE In Blackin tavoitteena oli tehdä levy, josta jokaisen biisin voisi teoreettisesti julkaista sinkkuna. Tavoitteessa päästiin hämmästyttävän lähelle.
– Useamman biisin kohdalla käytiin läpi keskustelua, pitäisikö tästä väsäillä sinkku vai ei. Lopulta päädyimme lähtemään kuitenkin varsin klassisella kahden sinkun taktiikalla liikenteeseen. Onhan se hieno levy. Tiukkoja riffejä, tarttuvia melodioita ja saatiin Antto ylipuhuttua ymppäämään sinne yhteen biisiin räjähdyskin.

DEBYYTTIALBUMILTA löytyy 11 kappaletta ja se on nauhoitettu sekä Saarisen kotistudiossa Ylöjärvellä että Kuopiossa.
Levynjulkkarikeikka järjestetään perjantaina 5.1. Henry’s Pubissa. Bändin jäsenet lupailevat, että seuraavaa levyä ei tarvitse odotella yhtä pitkään kuin debyyttialbumia.
– Ensimmäisen EP:n jälkeen vietimme vuoden keikkaillen ahkerasti ja sen jälkeen ryhdyimme työstämään levyä. Osin meistä riippumattomista syistä levyn julkaisu on viivästyi. Materiaalia on kertynyt jo pitkälle parin levyn verran, joten toista levyä ei yhtä pitkään tarvitse enää odotella.