Odota

Tässä sitä nyt odotellaan. Vihonviimeistä puuhaa, jos allekirjoittaneelta kysytään. Tosin mitäpä minä odottamisesta mitään tiedän. Nainen kun odottaa sen yhdeksän kuukautta, kantaa pientä ihmistä sisällään ja puhkuu loppuajat kuin virtahepo, niin siinä voidaan jo puhua odottamisesta. Ja sitten viimein, kun se syntymäihmeen aika koittaa, niin eihän se ole edes nainen, joka lähtee juhlistamaan tätä hienoa tapahtumaa. Nope. Se on mies, joka korkkaa kossun ja huutaa sen kuuluisan taikasanan – varpajaiset! Tosin mitäpä me ihmisetkään odottamisesta tiedetään yhtikäs mitään. Kysy vaikka elefantilta. Taitaa tuo fanttinaaras kuiteskin odottaa sen kokonaiset kaksi vuotta. Siinäpä onkin fanttiuroksella aihetta kunnon varpajaisiin.

No on sitä odottamista harjoiteltu täällä Kuopiossakin. Ja nyt ei puhuta vuodesta eikä parista, vaan vuosikymmenistä. On odoteltu ja huokailtu toriparlamentissa wanhojen hyvien aikojen perään, vaan kun ei, niin ei. Läheltä on liipannut, mutta niin vain on ollut tyytyminen himmeimpiin saavutuksiin. Höpisen nyt tietenkin kuopiolaisille rakkaasta pelistä, eli jalkapallosta.

Kokonaiset neljäkymmentä ja kolme vuotta piti meidän kärsimän, ennen kuin viimein saatiin voitettua tuo pokaali takaisin kotio. Tosin kyllähän matkan varrella saavutettiin ja koettiin yhdessä vaikka mitä, europeleistä ja Suomen Cupin voitoista lähtien, mutta tuo wanhojen hyvien aikojen mestaruus ei vaan millään tahtonut löytää enää tietään takaisin Kuopioon.

Vaan tänä vuonna. Tänä vuonna 2019 tuo pitkä odotus viimein palkittiin. Tosin ei tätä Kuopiolle rakasta mestaruutta kukaan meille tuonut tai antanut vapaaehtoisesti. Kyllä se ihan väkivalloin tänne Kallaveen rannoille otettiin. Ja kyllähän nuo varpajaisetkin olivat sen mukaiset. Huhujen mukaan vahvimmat ukoista juhlivat vieläkin. Tosin ovat äijät kemunsa kyllä ansainneetkin.

Vaan nyt loppui meikäläisen odotus. Nimittäin juuri tuli kuulutus, että nousu koneeseen voi alkaa. Siispä läppäri kiinni, maltaat kitusiin ja nokka kohti Kanariaa. Kuusi tuntia, sen kyllä jaksaa vielä odottaa.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.