Ojennatko sinä kätesi?

Kello viiden soturi. Näin otsikoi Iltalehti jutun Roni Arvosesta, joka on löytänyt menestyksen Graalin maljan. Tuon saman maljan, jonka perään monet menestyneet ovat tänä vuonna kuuluttaneet. Tie toimitusjohtajan palkoille, Tesloihin ja Rolexeihin on yksinkertainen: Herää aikaisin ja tee paljon töitä. ”Jos sä torkutat, sä häviät. Ja jos haluaa pärjätä, kannattaa herätä aikaisin.” Siinä Roni kertoo, miten homma toimii.

Suuria yritysjohtajia haastateltiin menestyksestään tässä tovi sitten. Käytännössä kaikki olivat sitä mieltä, että menestys oli heidän omaa ansiotaan ja ihmisen epäonni on epäonnisen itsensä syytä. Kaikki on vain kiinni susta itsestäs ja onni sekä menestys asuu meissä jokaisessa, meidän pitää vain huomata se ja valjastaa käyttöön. Think positive!

Loppukädessä elämä on jokaisen meidän itsemme käsissä. Se on kuitenkin loistava tekosyy paremmin voivalle osalle meistä olla ojentamatta auttavaa kättä. Se on loistava tekosyy kulkea laput silmillä ja todeta vain, että itse olet tuon tilanteesi aiheuttanut. Se on loistava tekosyy arvottaa toiset ihmiset paremmiksi kuin toiset, koska samat lähtökohdathan meillä kaikilla on, toiset nyt vaan ryssii asiansa.

Näin itsensä kehittämisen suurena aikakautenakin unohtuu herkästi, että kaikille tie ismeihin ei onnistu yksin. On hankala löytää elämästä ja itsestä onni ja rakkaus, jos niitä ei ole koskaan saanut kokea. Ja itse ainakin uskon, että onneen ja rakkauteen kuuluvat toiset ihmiset.

Muistetaan Eino Leinon sanat: Ken kerran itse on onnellinen, se tahtois onnehen jokaisen ja antaa ja antaa ja antaa vaan oman onnensa aarteistaan.

Kirjoittaja on toimittaja.