Onnellinen loppu

Kaksi viikkoa sitten kirjoitin kolumnin otsikolla ”Se on vain koira”. Olin tuolloin sydän syrjällään pienen koiranpentuni puolesta, joka joutui lopulta olemaan yli viikon eläinsairaalassa tehohoidossa. Viime viikolla oli kuitenkin onnen päivä, kun saimme pennun takaisin kotiin. Sairastumisen syy jäänee ikuiseksi arvoitukseksi, mutta jospa pennusta vielä koira saadaan.

Julkaisin tilanteesta myös Instagram-päivityksen. Suurin piirtein saman tien, kun klikkasin ”julkaise”, alkoi päivityksen alle tulvia kannustus- ja tsemppiviestejä pienelle pennulle ja meille omistajille. Kommentteja tuli useita kymmeniä, koiranomistajilta ympäri maailman. Suurin osa englanniksi. Sain myös muutaman puhelinsoiton kolumnistani, ja tuntemattomat soittajat huolissaan kyselivät koiran tilannetta.

On ilahduttavaa huomata, miten paljon empatiaa pienen koirapojan ja omistajan kurja tilanne voi synnyttää. Tsemppiviesteistä sai paljon toivoa tukalassa tilanteessa. Lämmitti suunnattomasti huomata, että tuiki tuntemattomatkin välittävät niin paljon.

Somella on paljon negatiivisiakin puolia, mutta kyllä tästä nykyajan ”toisesta todellisuudesta” saa myös paljon iloa irti. Pikkiriikkisen pennun tilanne keskellä pikkiriikkistä Suomea kirvoitti ihmisiä lähettämään paranemistoivomuksia maailmanlaajuisesti. Siinä ei tosiaan tarvinnut tuntea olevansa yksin!

Kiitos kaikille, jotka jaksoivat välittää ja ymmärtää, kun tilanne oli vaikea. Onneksi pentu on nyt kotona, ja toipuminen etenee hyvin. Välitin kaikki tsemppiviestit myös pennulle rapsutusten muodossa.

Kirjoittaja on toimittaja.
laura.toyras@media.fi