Oopperalaulaja Sanna Matinniemi piipahtaa Kuopiossa

Kuopiosta ponnistanut Sanna Matinniemi esiintyy aktiivisesti Suomessa ja ulkomailla.

Oopperalaulajalla on Nilsiässä konsertti.

Juankoskelaislähtöinen, nykyään Wienissä asuva oopperalaulaja Sanna Matinniemi saapuu pitkästä aikaa Kuopioon. Uralleen Kuopiosta ponnistanut sopraano järjestää torstaina 28.6. kello 19 konsertin Nilsiän kirkossa. Viimeksi laulaja kävi Kuopiossa puoli vuotta sitten.
– Viime reissusta alkaa olla se puoli vuotta. Silloin oli talvi ja nyt kesä. Aivan ihanaa tulla takaisin Suomeen ja etenkin Kuopioon!

MATINNIEMI on ikävöinyt Savoa kovasti ja on innoissaan päästessään laulamaan äidinkielellään. Häntä harmittaa, ettei saanut Suomalaisin sävelin – Sanna Matinniemi -kiertueelleen mahtumaan esityksiä Kuopioon ja Juankoskelle. Siksi hän toivoo, että mahdollisimman moni kuopiolainenkin tulisi Nilsiän konserttiin.
– Olen valinnut ohjelmistoon Oskar Merikantoa ja kauneimpia suomalaisia kansanlauluja. Et usko, miten ihanaa on päästä laulamaan omalla äidinkielellä ja kotiyleisölle. Se on kuin ystäville laulaisi, Matinniemi hehkutti alkuviikosta puhelimessa.

SOPRAANO Matinniemellä on ollut takanaan kiireinen vuosi, joka on pitänyt sisällään useita ensi-iltoja ja rooleja. Keväällä hän on esiintynyt Wienissä muun muassa Mozartin teoksessa. Kesän jälkeinen kalenteri näyttää Matinniemellä edelleenkin niin täydeltä, että hän tuskin ehtii Savoon ihan heti uudestaan.
– Kiertueen lisäksi minun täytyy harjoitella muutama uusi rooli. Syyskuun olen aina pitänyt lomakuukautena. Silloin karkaan jonnekin huokaisemaan.

MATINNIEMI aloitti lauluopintonsa Kuopion Konservatoriossa Marjatta Airaksen johdolla vuonna 2006. Vuodesta 2012 hän on asunut Wienissä ja opiskellut Universität für Musik und darstellende Kunst-musiikiyliopistossa. Kuopio on antanut hänelle valtavasti ja hän ei halua koskaan unohtaa Savoa.
– Olen valtavan ylpeä juuristani ja koska Savo on kotiseutuni, minulla on aina jonkinlainen kaipuu sinne. Olen Kuopiolle hyvin kiitollinen.