Opastetut kävelykierrokset käynnistyvät

Kuopion Oppaiden opastetuilla kävelykierroksilla tutustutaan Kuopion historiaan ja nykypäivään. Lisäksi tarjolla on bussikierroksia ja uutuutena opastettuja risteilyjä. Kuva: Kuopion Oppaat

Tämän kesän uutuuksina Kallavedestä ja vuoden 1918 tapahtumista kertovat opastetut kierrokset.

Kuopion Oppaiden kesän perinteiset opaskierrokset käynnistyvät tänään keskiviikkona. Kesän ajan tarjolla on opastettuja kävelykierroksia, bussikierroksia ja uutuutena opastettuja Kallaveden risteilyjä.
Tänä kesänä ensimmäistä kertaa järjestettävällä Kallaveden tarina -opastetulla risteilyllä pääsee tutustumaan Kallaveden alueen historiaan. Opastetut risteilyt toteutetaan yhteistyössä Roll Risteilyjen kanssa.

TÄMÄN kesän uutuuskierroksena ovat myös vuoden 1918 tapahtumista kertovat kävelykierrokset.
– Uutena voisi eräällä tavalla pitää myös Kuopion toreilta maailman turuille -kierroksia, jotka juhlistavat tänä vuonna 200 vuotta täyttävän Kuopion torin toimintaa, Kuopion Oppaat ry:n varapuheenjohtaja Kaija Lipponen kertoo.

KUOPION Oppaiden opaskierroksia pyörittää noin kymmenkunta paikallisopasta. Lipponen sanoo, että valtaosa kierroksille osallistuneista on kuopiolaisia.
– Monet paikalliset luulevat jo tietävänsä lähes kaiken Kuopiosta. Mutta poikkeuksetta kierroksen jälkeen kuopiolaisetkin sanovat, että kierroksella tuli valtavasti sellaista tietoa, mitä he eivät omasta kotikaupungista tienneetkään.

OPASTETUT bussikierrokset kiertävät kävelykierroksia laajemmalla alueella Puijon ja Saaristokaupungin välissä.
– Bussikierroksilla käydään läpi iso maantieteellinen alue ja teema on siksi laajempi. Kävelykierroksilla alue on pienempi, joten niissä on aikaa perehtyä paikkojen historiaan ja nykypäivään syvällisesti.

TÄNÄ kesänä Kuopion Oppaiden kaikki kävelykierrokset lähtevät torin Siskotyttö-patsaan vierestä. Bussikierrokset lähtevät kaupungintalon edestä. Opaskierrokset jatkuvat elokuun puoliväliin saakka.