Oppilasbändit esiintyvät uudessa ulkoilmatapahtumassa keskustassa

Tapahtumassa kuullaan mm. AA-kerho-nimistä bändiä, johon kuuluvat Anetta Kukkonen, Anni Pajunen, Aleksi Metsäkylä, Miro Hietala ja takarivissä olevat Leevi Ruotsalainen, Aapeli Mattila ja Touko Kinnunen. Kuva: Aija Pirinen

Lumit Rock huomenna Yhteiskoulun kentällä.

Musiikkikeskuksen ja taidelukio Lumitin välisellä Yhteiskoulun kentällä järjestetään huomenna uusi kuopiolainen minifestivaali Lumit Rock. Iltapäivän aikana kuullaan 15 eri oppilasbändin esitystä. Valtaosa esiintyjistä on taidelukio Lumitin oppilasbändejä, mutta mukana on myös vierailevia yhtyeitä Oulun Madetojan musiikkilukiosta ja Kuopion Minna Canthin musiikkiluokilta.

Kyseessä on Lumitin opiskelijoiden vuotuinen bändikatselmus, jossa opiskelijoiden yhtyeet esittävät vuoden aikana oppimiaan taitoja. Aiempina vuosina vastaava tapahtuma on järjestetty Lumitin salissa, mutta nyt tapahtuma tahdottiin tuoda ulkoilmaan kaikkien kaupunkilaisten kuultavaksi.
– Ulkopuoliset eivät välttämättä helposti löydä koulun saliin. Siksi halusimme järjestää tapahtuman ulkona. Etelä-Suomessa oppilasbändit esiintyvät paljon ulkotiloissa, joten haluamme kokeilla ulkoilmatapahtuman järjestämistä myös Kuopiossa, kertoo tapahtuman ideoinut Lumitin musiikin lehtori Ville Heikkinen.

Yhteiskoulun kentälle tilataan tapahtumaa varten rekkakontti, jonka yhteyteen rakennetaan esiintymislava ja tilat yleisölle. Tapahtuma järjestetään säävarauksella. Mikäli sää on erittäin huono, siirretään tapahtuma Lumitin sisätiloihin.
Heikkinen sanoo, että mikäli tapahtuma onnistuu hyvin, siitä saatetaan tehdä vuotuinen.
Yksi tapahtumassa esiintyvistä bändeistä on Lumitin lukiolaisista koostuva AA-kerho.
– Nimi tulee siitä, että monen meidän bändin jäsenen nimi alkaa A-kirjaimella, nuoret kertovat pilke silmäkulmassa.
Bändiin kuuluvat Anetta Kukkonen, Anni Pajunen, Aleksi Metsäkylä, Miro Hietala, Leevi Ruotsalainen, Aapeli Mattila ja Touko Kinnunen. He soittavat rockmusiikkia, esimerkiksi Red Hot Chili Pepperssin tuotantoa.

  • Lumit Rock Yhteiskoulun kentällä to 16.5. kello 12–15 Tapahtuma on ilmainen ja päihteetön.