Ottopojassa odotettu kakkoskeikka

Markus Laakso on tehnyt soololevynsä tiimoilta vain yhden keikan. Kuva: Raisa Krogerus

Luvassa Markus Laakson soolotuotantoa.

Kuolemanlaakson biisintekijä Markus Laakso soittaa harvinaisen soolokeikan Kuopion Ottopojassa 18.5. Hänen vuonna 2016 ilmestyneen M. Laakso, Vol. 1: The Gothic Tapes -soololevynsä kappaleita on kuultu lavalla vain kerran aiemmin kun levy julkaistiin.
– Tämä on nyt siis toinen kerta ja saa nähdä tuleeko enempää, Laakso sanoo.

Innostus toisen keikan järjestämiseen syntyi kun Laakso kuunteli pitkästä aikaa musiikkia, jota hän oli kuunnellut tehdessään sooloalbumiaan.
– Kuuntelin vanhoja levyjä ja tuli kauhea into laittaa vanha porukka kasaan. Soittelin kaverit läpi ja kaikki olivat todella innoissaan lähtemään mukaan. Onhan tässä sinänsä aika iso vaiva treenata pitkä setti yhtä keikkaa varten, mutta meillä on ollut hauskaa.

Bändi esittää soolomateriaalin ohella tunnettuja ja harvinaisempia goottirockklassikoita. Laakso odottaa tulevaa keikkaa innolla.
– Näin ei varmaan saisi sanoa, mutta vielä siistimpää on päästä vetämään omia suosikkejani. Kuolemanlaakson kanssa se ei olisi järkevää, mutta tähän konseptiin se sopii kuin niitit nahkatakkiin. En viitsi vesittää yllätyksiä, mutta sanotaan näin, että jos pidät Tiamatista, HIMistä ja Sisters of Mercystä, et ehkä tule pettymään.

Laaksolta on kyselty myös toisen soololevyn perään. Mies on ajatukselle avoin, mikäli aika antaa jossain vaiheessa myöden. Nyt häntä työllistää kakkoskirja ja Her Shadow -bändiprojekti.
– Toinen soololevy ei ole poissuljettu mahdollisuus, jos tulee ajallinen sauma. Siksi ensimmäisenkin levyn nimessä oli Vol 1. että jos tulisi joskus myös Vol. 2. Se tosin olisi varmaan eri musiikkityyppiä.

Sooloalbumin mukaan nimetty M. Laakso and the Gothic Tapes -kokoonpanossa kitaristeina toimivat entinen Turmion Kätilöt -mies ja nykyinen Nightwish-teknikko Lassi ”DJ Vastapallo” Kauppinen ja Laakson soololevyllä vieraillut Tomi Henttunen (Royal Lips, Her Shadow), rummuissa Toni ”Tiera” Ronkainen (Kuolemanlaakso) ja bassossa Mikko ”Maasu” Matilainen (Kaikkeus). Vierailevana solistina kuullaan syksyllä debyyttialbuminsa julkaisseen Tocornalin Lotta Ruutiaista.