Viikkosavon linja terävöityy

Kolumni

Viikkosavo ilmestyi 30.9.2020 uudistuneena. Tämänkertaisessa lehtiuudistuksessa painopiste on linjamuutoksessa. Perinteinen uutislehti muuttuu nyt astetta terävämmäksi ja viihdyttävämmäksi puheenaihelehdeksi.

Kerran viikossa ilmestyvän printtilehden ei enää tässä ajassa ole mielekästä kertoa vain päivänpolttavista uutisista, sillä todennäköisesti lukijat ovat lukeneet akuutit uutiset netistä moneen kertaan. Haluamme tarjota lukijoillemme jotain uutta, raikasta ja persoonallista, sellaista mitä he eivät ole jo lukeneet muualta. Luvassa on yllättäviä puheenaiheita, taustoittavia selvityksiä ja tunteita herättäviä henkilöhaastatteluja.

Haluamme tarjota lisää tilaa erilaisille näkökulmille ja tätä varten käynnistämme uuden Viikko pinoon -juttusarjan, jossa joka viikko vaihtuvat kommentaattorit kommentoivat viikon uutisia. Kasvava ja kehittyvä Kuopion alue ansaitsee kaupunkilehden, joka vahtii valtaa ja vallankäyttäjiä sekä tuo uusia näkökulmia tuttuihin ilmiöihin ja uutisiin. Aiempaa rohkeamassa Viikkosavossa laitetaan vallankäyttäjät lujille muun muassa uudessa Viikon väitteet -juttusarjassa.

Uusi Viikkosavo katsoo maailmaa savolaisittain myös pilke silmäkulmassa. Huumoria on tarjolla muun maussa toimittaja Inka Matilaisen toimittamalla Viikon virneet -palstalla.

Viikkosavon edeltäjä, vuonna 1878 perustettu Savo-lehti oli aikansa radikaali kannanottaja ja suunnannäyttäjä. Nyt uudistuvassa Viikkosavossa palaamme tässä mielessä juurillemme. Tavoitteemme on modernisoida historiallisen perinteinen lehti juuri tähän aikaan. Haluamme vaikuttaa paikallisesti ja nostaa esiin myös valtakunnallisesti kiinnostavia puheenaiheita omalta paikkakunnaltamme.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

”Uusi Viikkosavo katsoo maailmaa savolaisittain pilke silmäkulmassa.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut