Miesvihaajien matkassa

Kolumni

Ranskassa syntyi hirvittävä älämölö, kun kirjailija ja bloggaaja Pauline Harmange oli julkaissut kirjan miesten vihaamisesta. Pienen kustantamon julkaisua tuskin kukaan olisi huomannut, ellei tasa-arvoministeriön neuvonantaja olisi uhannut kustantajaa lakitoimilla.

Kirjailijan mukaan miesviha voi olla vapauttavaa ja luoda sisaruutta naisten välille. Täytyy ihmetellä ranskiksia, millaisessa herkkähipijäisten maailmassa gallialaiset elävät. Suomessa kukaan ei pahemmin kiinnittänyt huomiota, kun ex-kansanedustaja Rosa Meriläinen kirjoitti kolumnissaan ”miehiä tulee ja menee, mutta naisystävät pysyvät”.

Metoon myötä tasa-arvoasiat ovat jatkuvasti tapetilla niin julkisuudessa kuin sosiaalisessa mediassakin. Pahimpia ovat piilovihaavat donnat, jotka haukkuvat puolisojaan naisten saunavuoroilla tai työpaikkojen kahviporukoissa.

Olen ymmälläni tai ainakin ulapalla. Siippa tekee kotityöt väärin, syö väärin, puhuu puuta heinää ja tunne-elämältään muistuttaa koppakuoriaista. Miehet ovat kuin vallattomia lapsia, joita ei saada herrannuhteeseen.

Näitä on saanut viime vuosina lukea kyllästymiseen saakka. Esimerkiksi naisten vartaloita miehet ovat vertailleet ikuisuuden. Metoo -kampanja on paljastanut: kommentit satuttavat rumasti, vaikka tiirailu on koko kansanhuvia.

Eikä tasa-arvoa saavuteta sillä, jos naiset käyttäytyvät kuin entisajan juntit.

Kerran vuodessa Linnan juhlilla joukolla kärkytään ilkeästi ulkonäköä, vaatteita ja etikettivirheitä. Skandaali on valmis, jos puvun alta napottaa nännit. Se siitä luonnollisuudesta.

Tasa-arvon nimissä miestaksikuskeilla, baarimikoilla tai portsareilla tulisi olla oma Meetoonsa. Ihan vaan sillä, kun känniset leidit käyvät käsiksi kulkusiin, tunkevat kieltä korvaan tai tekevät tuhmia ehdotuksia. Kukaan näistä ei puhu omilla nimillään, koska vähemmästäkin joutuu naurunalaiseksi.

Sääliksi käy nykyajan nuoria uroksia. Jos katsoo suoraan daamia silmiin ja sanoo päivää, voi joutua syytteeseen seksuaalisesta ahdistelusta. Kun ulkonäköä ei voi enää kehua, ihmisistä tulee sukupuolettomia kummajaisia. Eikä tasa-arvoa saavuteta sillä, jos naiset käyttäytyvät kuin entisajan juntit.

Kirjoittaja on kuopiolainen tiedotusenkeli.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut