Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Remonttireija

Kolumni

Muuttaminen. Se se vasta mukavata hommaa onkin. Kannattaa nimittäin uskoa miestä, jonka osoitehistoriasta löytyy seuraavanlaiset merkinnät: Laihia x 4 osoitetta, Lammi, Helsinki, Vantaa, Rovaniemi x 6 osoitetta, Ruotsi, Espoo, Kuopio ensimmäisen kerran, Jyväskylä x 3 osoitetta, Lahti x 2 osoitetta, Myllykoski x 3 osoitetta, Vaasa, Kuopio uudestaan x 9 osoitetta ja taas olisi kalusteiden kantoa tiedossa. Noh. Niirala on kuulemma uppeeta seutua immeisen olla ja asustaa, joten sinne siis.

Syitä muuttoihin on monia, mutta käytännössä on matkan varrella tullut juostua kahdeen peen perässä. Pallon ja jamikäsetoinennytoli. Nuorempana reissuihin lähdettiin vielä vanhempien töiden perässä, mutta jossain Rovaniemen paikkeilla, kun allekirjoittanut tiputettiin muuttokuorman kyydistä poijjes, on osoitehistoriaa alkanut kertymään ihan omalla sukunimellä postilaatikossa. Nyt tulevan kohteen postilaatikkoon tulee kuiteskin kaksi nimeä ja voi poijjaat, onkin sellainen muuttopläjäys tiedossa, että auta armias.

Yksin kun muuttaa, niin töllö lipaston päälle, patjantapainen lattialle ja avotsia. Remonttireijan kanssa kun muuttaa ja kohde on idyllinen puutalo tähtitornin juurella, niin voin vakuuttaa että on säpinää tiedossa. Ei taida nimittäin vuokraisäntäkään tietää, millaisen pyörremyrskyn on taloonsa päästänyt. Savupiippu lienee toistaiseksi ainoa elementti, jota ei olla stailaamassa uusiksi. Vielä. Kunhan tikkaista jäät sulaa, niin eiköhän sekin asia ole järjestyksessä alta aikayksikön.

Olisittepa nähneet hurrikaanin ilmeen kun työkalupakista löytyi vimpain nimeltä seinäskanneri. Tiedä miksi sellaisen olen matkan varrella edes hankkinut, mutta on Remonttireijan mukaan erittäin käyttökelpoinen värkki pikkiriikkisten seinäpurkuhommien yhteydessä. Kaatuvat ne kuulemma ilmankin, mutta ei tule jälkeenpäin sitten niin paljon porua. Kunnon poravasarakin allekirjoittaneelta toki löytyy, mutta se lienee kait turvallisinta pitää piilossa, sillä sen verran arvokas NunnaUuni vuokrakohteesta löytyy.

Tuli muuten mieleen, että tätä kolumnia ei kait pitäisi kirjoittaa ennen vuokrasopimusta?

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.

Onkin sellainen muuttopläjäys tiedossa, että auta armias.