Vuoden kuopiolainen -kisa opettaa jotain oleellista avoimuudesta

Vuonna 2013 toimituksemme päätti käynnistää Vuoden kuopiolainen -äänestyksen. Tavoitteena oli tehdä äänestyksestä vuosittainen perinne ja näin on tapahtunut. Tässä lehdessä julkaisemme jo kahdeksannen Vuoden kuopiolaisen. Tittelin sai kirpputori Citypörssin yrittäjä Jani Sinervirta – onnea Janille!

Tänä vuonna kisa oli paitsi ennätyssuosittu, myös ennätyksellisen tiukka. Kaikki tämänvuotiset ehdokkaat saivat ison äänimäärän ja kärkisijoilla oli vain muutamien äänien erot. Tämä kertoo siitä, että Kuopiossa riittää hyviä, innostavia ja esimerkillisiä ihmisiä.

Vaikka kyseessä onkin leikkimielinen hyväntahdon kisa, sen viesti on tärkeä. Äänestyksellä haluamme antaa tunnustusta yksilöille ja muistuttaa, että jokaisella ihmisellä voi olla iso vaikutus omaan ympäristöönsä, joskus jopa koko kaupunkiin. Ihmisen ei tarvitse olla huippututkija, poliitikko tai kuuluisa laulaja vaikuttaakseen ihmisiin. Tavalliset työteliäät yrittäjät, opettajat tai vaikka vapaaehtoistyöntekijät voivat omalla toiminnallaan ja joskus pelkällä olemassaolollaan vaikuttaa positiivisesti muihin.

Tänä vuonna Vuoden kuopiolaiseksi äänestetty yrittäjä Jani Sinervirtakin on selvästi vaikuttanut monen ihmisen elämään – saihan hän kisassa ennätykselliset 332 ääntä. Jani on aiemmissa haastatteluissaan puhunut avoimesti elämänsä vastoinkäymisistä, kuten konkurssista ja burnoutista. Tällä tavoin hän on tuonut monelle toivoa ja rohkaisua. Ehkä meillä jokaisella olisi opittavaa Janin avoimuudesta. Elämä on tehty jaettavaksi, ei itsellä pidettäväksi ja piilotettavaksi. Omista ajatuksista, toiveista, suruista ja vastoinkäymisistä puhuminen voi toimia jollekin rohkaisuna tai inspiraationa.

Jokainen meistä voi tietämättään olla rohkaiseva esikuva jollekin toiselle ihmiselle.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Ehkä meillä jokaisella olisi opittavaa Janin avoimuudesta.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut