Perinteinen kevätkitinä

Kolumni

On jälleen se aika vuodesta, kun aurinko hymyilee ja neiti kevät tekee tuloaan. Hanki sulaa, puro pulisee, pikkulintu piipertää ja lumen alta työntyy esiin niin ihanasti versova ja tuoksuva.. koiranpaska. Nyt sitä nimittäin taas löytyy ja koko rahan edestä. En vaan millään jaksa uskoa, että vaadittaisiin tähtitieteilijän tutkintoa ymmärtääkseen, että kun pitää koiraa kaupungissa, niin siihen pakettiin kuuluu kerätä ne rakkaan karvaturrin kadun varteen sontimat pallerot ja toimittaa ihan siinä vieressä olevaan roskikseen. Siitä ne sitten joku kiltti setä tai täti toimittaa kuorma-autolla ihan kaatopaikalle asti. Kovin suurta vaivaa ei siis itse tarvitse nähdä.

Allekirjoittaneenkin perheestä löytyy parhaana päivänä seitsemän karvamurmelia, joten voitte kuvitella, että paskomisreissulla ei ihan minigrippipussilla pärjää. Sontaa kertyy vähintään se puolikas Siwan kassillinen, mutta on itsestään selvää, että kun koiria kerran meidän pesueessa kaupunkialueella pidetään, niin kyllä niistä myös vastuu kannetaan. Itse asumme Niiralassa koulun kulmilla, leikkikentän vieressä. Voisi siis kuvitella, että ainakaan nyt siihen lasten kerättäväksi ei koiranpaskaa kukaan kehtaisi jättää lojumaan. Roskiksiakin löytyy 50 metrin välein, mutta vielä mitä, niin vain ruskeita pikku ylläreitä pilkahtelee kevään kunniaksi lumen alta ihmisten iloksi. Vaikka kuinka yritän pohtia, niin en keksi ilmiölle muuta syytä, kuin kosteita sahanjauhoja kahden korvalehden välissä.

Meillä täällä Suomessa on arviolta 700 000 koiraa ja jos karvamurmeli tekee kakkoshädän sen kaksi kertaa päivässä, niin lyhyellä matematiikallakin laskien jätöksiä kertyy vajaat puolitoista miljoonaa vuorokaudessa. Onneksi niistä suurimmalle osalle löytyy kuitenkin onnellinen loppusijoituspaikka kaatopaikalta. Kiitos teille siitä.

Sori tämä kevätkitinä, mutta pakko oli avautua. Lienee kuukautiset tulossa tai tässä tapauksessa juoksut. Äläkä pahoita mieltäsi sinä, joka jätät koiranpaskasi muiden iloksi kadun varteen. Osta mieluummin gaggapusseja. Niillä se lähtee.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.

Voitte kuvitella, että paskomis-reissulla ei ihan minigrippipussilla pärjää.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut