Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Tapahtumakone ei saa hyytyä

V iikkosavossa oli 18.3.2020 dramaattinen otsikko: Kevään kaikki tapahtumat peruttu. Jutussa Kuopio Rockin festivaalipäällikkö Allu Koskinen elätteli vielä toiveita kesän rockfestivaalin järjestämisestä. Kuopion Komediafestivaalien Juha Jylhäsalmi ei vielä osannut sanoa, mitä kesäkuun komediafestivaaleille tapahtuu. ”Jos tapahtuma perutaan, niin se siirtyy vuodella”, Jylhäsalmi kommentoi.

Kukapa olisi uskonut, että vuoden päästä tunnelmat ovat hyvin samankaltaiset. Tapahtumajärjestäjät yrittävät sitkeästi suunnitella tulevan kesän tapahtumia, mutta epävarmuus häiritsee yksityiskohtaista suunnittelua ja päätöksentekoa. Kukaan ei tiedä, missä tilanteessa Suomi on kesällä 2021. Onko edessä jo toinen kokonainen vuosi ilman tapahtumia?

Viimeinen vuosi on osoittanut konkreettisesti, mikä merkitys tapahtumilla on jokaisen ihmisen elämään. Ilman tapahtumia ja matkailua arki on tasaista tallaamista, samojen toistuvien rutiinien parissa. Elämän mieleenpainuvimmat hetket liittyvät usein yhdessä jaettuihin tapahtumiin: juhliin, konsertteihin, urheilu- ja torijuhliin. Tapahtumat tuovat iloa ja jännitystä elämään. Ne luovat kaupunkikulttuuria ja yhteisiä kokemuksia kollektiivisessa hengessä.

Monet yritykset kaipaavat selviytymistaistelussaan kipeästi valtion koronatukia. Kekseliäät tapahtumajärjestäjätkään eivät selviä koronakriisistä, jos valtio ei heitä pelasta.

Kuopion vetovoima perustuu suuresti tapahtumiin ja siksi tapahtumajärjestäjien kone ei saa hyytyä koronaan. Luulisi, että ihmiskunta osaa ratkaista rokotetuotannon ongelmat, kun itse rokotteet on jo keksitty. Toivottavasti kesällä saisi taas törmäillä yleisömeressä.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Onko edessä jo toinen kokonainen vuosi ilman tapahtumia?