Lupsakasti aikaa

Inka Matilainen

Inka Matilainen

Kolumni

Ennen muinoin koko kylän tietotoimisto löytyi paikallisesta ”Esson baarista”. Niissä kylänmiehet ja -naiset istuivat pitämässä paikallista parlamenttia pitäjän tapahtumista ja ihmisten asioista.

Sosiaalisen median yleistyttyä Tebskalla juoruavien määrä on jäänyt marginaaliin ja kylän kuulumiset luetaan paikallisesta Facebookin puskaradiosta.

Facebookin puskaradiot ovat lähtökohtaisesti hieno idea. Ryhmä, jossa paikalliset voivat jakaa tietoa oman paikkakunnan asioista, palveluista ja tapahtumista. Ryhmä, josta voi kysyä apua, vinkkejä ja neuvoja. Parhaillaan ryhmä, joka yhdessä nostaa alueen asukkaiden itsetuntoa ja ylpeyttä kotiseudusta. Ja tällainen on kokemuksesta todella monen paikkakunnan puskaradio.

Sopii siis kysyä: Mikä meitä vaivaa Kuopiossa?

Tiedän etten ole ainut joka miettii, että mistä ihmeestä niitä päänaukojia riittää jokaiseen postaukseen Puskaradio Kuopiossa. Sieltä on paikoin hankala löytää päivitystä, johon joku ei olisi naljailemassa, haukkumassa tai haastamassa riitaa. Ihan sama onko kuva auringonlaskusta vai koiran jätöksestä kadulla. Kyllähän soraääntäkin pitää olla, mutta Kuopion puskiksessa räkytystä on siihen malliin, ettei porukka jaksa enää kuunnella ja vaan poistuu ryhmästä. Ulkopaikkakuntalaisten olen kuullut liittyneen ryhmään puhtaasti siitä riemusta, että siellä on aina pieni sota käynnissä. Jotain kertoo sekin, että jo tovi sitten perustettiin erikseen Positiivisten ihmisten Kuopio.

Facebookin puskaradiot ovat lähtökohtaisesti hieno idea.

Vissiin joillakin lupsakoilla kuopiolaisilla hieman liian lupsakasti aikaa, kun joka päivityksessä ehtii käydä kuittailemassa ja kinastelemassa. Mitähän sitä itse keksisi, jos olisi noin paljon extraminuutteja vuorokaudessa.

Kirjoittaja on Viikkosavon vt. päätoimittaja.

Juttua muokattu 5.5.2021 klo 17.05 Muutettu viidennen kappaleen ensimmäisessä lauseessa mainittu Kuopion Puskaradio, tarkoittamaan oikeaa ryhmää eli Puskaradio Kuopiota.

Kommentoi