”Mitäs minä sanoin”

Kolumni

Viime viikon kovin puheenaihe Kuopiossa on ollut koronan kiihtymisvaihe kaupungissa ja Kuopiorock, joka järjestettiin monen muun ulkotapahtuman tavoin tilanteesta huolimatta. Se herätti kaupunkilaisissa keskustelua niin tapahtuman puolesta kuin vastaan. Erittäin moni kaupunkilainen piti tapahtuman järjestämistä vastuuttomana, vaikka sille oli viranomaisten lupa.

Tiistaina kaupunki tiedotti, että muutama eteläsuomalainen Kuopiorockissa vieraillut henkilö on sairastunut alkuviikosta koronaan ja on voinut altistaa tapahtumassa muita. Koronalle on voinut altistua myös viikolla 28.–29.7. kello 10–18 Kuopion torilla pidetyssä Teslan koeajotapahtumassa.

”Mitäs minä sanoin” ja sarkastinen ”Olipa yllätys” -kommentti kuuluu nyt monen suusta. Minkäänhän ei nimittäin ole parempi tunne kuin se, että on ollut oikeassa koko ajan.

Tapahtumien vastustajilla pointtinsa ja eipä tuo jälkikäteisuutinen yllätyksenä varmasti kellekään tullut.

Hyvä kysymys on kuitenkin, kuinka kauan kaikkea pitäisi vastustajien mielestä rajoittaa tai jättää järjestämättä? Milloin on oikeasti hyvä aika järjestää isompia tapahtumia? Sittenkö, kun suurin osa ihmisistä on saanut kaksi piikkiä? Virushan voi tarttua piikeistä huolimatta ja levitä oireettoman ihmisen mukana mihin vain ihan loputtomasti. Varianttejakin tulee koko ajan uusia. Jos näin miettii, ei tulevaisuudessa ole enää koskaan hyvä aika pitää baareja auki myöhempään saatikka riekkua rokkikonsertissa.

Milloin on oikeasti hyvä aika järjestää isompia tapahtumia?

Elämässä on yhä muitakin sairauksia kuin korona ja kuolemaan on riski meillä kaikilla päivittäin. Niiden kanssa on kuitenkin opittu elämään. Opittaisiinko koronankin kanssa?

Kirjoittaja on vt. päätoimittaja.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut