Rivien välistä Savolainen makujen city

Kuopion keskusta on lounasruokailijan keidas. Kun työssäkäyvä tarvitsee tauon ja energian tankkausta sekä makuja, on ruokapaikoista vara mistä valita. Harvoin omat eväät ovat esimerkiksi salaattien osalta niin runsaat kuin monen lounaspaikan antimet.

Myös kahvilatarjonta on monipuolista. Kun töiden jälkeen istahtaa ystävän kanssa kahvikupposen äärelle, on voinut havaita, että moni muukin kuopiolainen on sopinut treffit kaverin kanssa kahvilaan. Tyylikkäissä ja ihmisvilinän sekä iloisen puheen täyttämissä paikoissa on voinut havaita eurooppalaisen kahvilakulttuurin tuntua taidokkaine leivoksineen sekä välitöntä, rentoa tunnelmaa. Mikä onkaan ihanampaa kuin hetki omaa aikaa omissa ajatuksissaan tai kuulumisten vaihdot ennen kotiin menoa. Kuopio on kehittynyt 1990-luvun alusta, kun lähdin Tampereelle opiskelemaan. On ollut ilo palata aitoon savolaiseen cityyn.

Vaatekauppoja soisi keskustassa olevan nykyistä enemmän, vaikka toki isoja liikkeitä, pieniä sieviä kivijalkapuoteja ja kirpputoreja löytyy nykyisinkin. Nettikauppa jyllää tänä päivänä, joten on ensiarvoisen tärkeää kannattaa paikallisia liikkeitä, jotta monipuoliset palvelut säilyvät kaupungin ytimessä. On mukavaa kiertää keskustan liikkeitä jalan tai polkupyörällä. Sovittaa vaatteita ja kenkiä rauhassa sekä saada henkilökohtaista ja aitoa, rehellistä palautetta sekä palvelua.

Netti on toki kätevä kaupankäynnin väline, mutta täytyy myöntää, että tuntuuhan se työläältä, jos joutuu lähettämään kiristävän vaatekappaleen tai liian pienet jalkineet takaisin. Mitä ympäristö ja ilmasto tykkäävät, kun paketteja sinkoilee edes takaisin jopa mantereiden välillä?

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Eurooppalaisen kahvilakulttuurin tuntua.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut