Kolumni Nippelivamma

Parisuhde. Tuo kaikkien kolumniaiheiden äiti. Tässä jälleen yksi todiste väitteeni tueksi. Nimittäin niinkin arkipäiväinen ja huomaamaton toimenpide, kuin kauppakassin täyttäminen, on saanut allekirjoittaneen epäilemään, että elän piilokamerassa ja puolisoni on juonessa mukana. En tiedä onko seuraava esimerkki teille muille parisuhteessa eläville tuttu, mutta jotain tarttumakohtia siitä varmastikin löytynee.

Perheessämme on siis kaksi luupäätä ja kummallakin omat tiukasti pinttyneet tapansa. Näistä tavoista pidetään viimeiseen asti kiinni. Periksi ei anneta, ei millään. Ystäväpiirimme tietääkin jo varoa meidän alkaessa järjestää tahi rakentaa jotain, että suotavinta on ottaa suosiolla muutama taka-askel ja alkaa seurata miehen ja naisen välistä kikkelinmittailua, johon tilanne niin monasti eskaloituu ja jonka nainen yleensä voittaa. Tähän tietenkin mielelläni kommentoisin, että herrasmiehenä annan naisen voittaa, mutta tyydyn vain toteamaan, että nippelivammansa ovat yksinkertaisesti vain vakavammat kuin omani.

Miten kauppakassin täyttäminen sitten liittyy aiheeseen? No, olen näet viime aikoina alkanut kiinnittää huomiota kauppareissuillamme siihen, että maksettuamme ostokset, allekirjoittaneen rooliksi jää lähinnä kassien kantaminen autoon. Ja nyt puhutaan siis viimeisen päälle järjestelmällisesti pakatuista muovikasseista, joissa ostosten väliin ei mahtuisi kärpäsen paskakaan piiloon. Aikaisemmin tämä ei ole itseäni häirinnyt, mutta olen alkanut pikkuhiljaa epäillä, että järjestelykykyyni ei selvästikään luoteta. Kun sitten männä viikolla rohkaistuin ja kysyin syytä moiseen, niin allekirjoittaneelle tehtiin hyvinkin selväksi, että kauppakassin täyttämisessä on oma logiikkaan perustuva järjestelmä, jota minä nyt en vain yksinkertaisesti hallitse.

Teoria tiivistettynä: tamppoonipakettia ei mielellään täyden kassin päälle näkyviin eikä berliininmunkkia tule laittaa kassin alimmaiseksi. Yritin tietenkin vakuutella, että olenhan minä nyt herra isä selvinnyt sinkkuaikoinakin kauppareissuista kunnialla ja ymmärrän kyllä painovoiman merkityksen. Ei auttanut. Näillä mentäisiin ja sillä siisti. On kuulemma kuin Tetristä pelaisi ja meikäläisen rooli on seurata kiltisti vierestä, kun ammattilainen pakkaa. Tästä suivaantuneena otin jo valmiiksi pakatusta kassista sipulipussin ja totesin, että nyt minä päätän, että tämä sipulipussi siirtyy tuohon viereiseen kassiin. Ilmettä, joka puolisoni kasvoille valahti hyperventiloinnin ohessa, voisi kuvailla sanoilla syntax error. Selvisimme kotiin hengissä.

Diagnoosihan on toki selvä. Nippelivamma. Parantumaton. Todennäköisesti pahenee iän myötä. Hoitokeino ymmärrys ja omaan kieleeni pureminen. Näin joulun alla haluankin toivottaa voimia kohtalontovereille, sillä hulina-aikaan nippelivammaisten oireet vielä pahenevat. Kauppakassien lisäksi he pääsevät myös paketoimaan joululahjoja. Auta armias.

Kirjoittaja on KuPSin puujalka.

Tamppoonipakettia ei mielellään täyden kassin päälle.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut