Rivien välistä Eurooppalaista tunnelmaa

No nyt on Kuopio onnistunut, tokaisi monet ulkomaiset ja tamperelaiset joulutorit nähnyt henkilö, kun lähetin hänelle puhelimellani kuvia Mualiman navalle kalakukkokaupungin ytimeen loihditusta joulutorista.

Kieltämättä hieraisin itsekin ihmetteleviä silmiäni jo siinä vaiheessa, kun joulua rakennettiin kotikaupunkini keskipisteeseen ja hykertelin mielessäni, että tästähän tulee hieno. Muistelin aikoja, jolloin kaipasin Strasbourgin, Tallinnan ja Bratislavan joulutorien perinteikkään juurevaa tunnelmaa kotikonnuille.

Ihmiset ihastelevat Kuopion joulutoria ja ottavat siitä runsaasti kuvia älypuhelimillaan. Sosiaalinen media on viime aikoina tulvinut otoksia joulutorialueen valoporteista ja valokatteesta sekä suurista valoa hehkuvista pupuista ja karusellista.

Tieto kuopiolaisten torimeiningistä kiirii kuvien välityksellä eri puolille Suomea ja maailmaa. Tämä on mitä parhainta markkinointia. Luminen maa ja jouluinen tori loihtivat piristystä ja iloa virusvarianttikeskusteluiden ja muiden huolien täyttämään arkeen sekä elämänmenoon. Tätä me tarvitsemme.

Iloa ja toivoa joulun odotuksen aikaan tuovat viestit ja tiedot ihmisten auttamisenhalusta sekä vapaaehtoistyöstä. Viikkosavossa kerromme tänään kuopiolaisista sisaruksista, jotka etsivät kadonneita koiria omistajien apuna vaikka yöllä, jos tilanne niin vaatii.

Moni kertoo saavansa elämälleen merkitystä auttamalla muita, sillä olemme kaikki täällä toisiamme varten. Joulunaika on mitä suuremmassa määrin myös hyvien tekojen aikakautta.

Kirjoittaja on päätoimittaja.

Tämä on mitä parhainta markkinointia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut